Jong PSV en Jong Ajax delen punten

Jong PSV is er niet in geslaagd de tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie te winnen. De talenten van coach Dennis Haar zagen koploper FC Den Bosch overtuigend winnen van FC Dordrecht, terwijl ze zelf met 2-2 gelijkspeelden tegen Jong Ajax.

Jong
Vanwege de trainingskampen van PSV en Ajax afgelopen week stonden er twee erg jonge elftallen op het veld. Jong PSV begon bijvoorbeeld met debutant Tijn Daverveld aan het duel met de beloften van de Amsterdammers. De pas 18-jarige verdediger zag zijn ploeggenoot Lennerd Daneels na 7 minuten de eerste kans van de wedstrijd krijgen. De Belg, spelend als valse spits, was het eindstation van een Jong PSV-counter, maar slaagde er niet in een voorzet tot doelgevaar te promoveren. Na wat kansen die vervolgens over en weer volgden, kwam Jong Ajax via Pereira de Silva op voorsprong. De aanvaller wist doelman Youri Roulaux in twee instanties te verschalken. Dirk Abels maakte die treffer al snel daarna ongedaan door uit een hoekschop heel attent de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1.

Debutanten
Met die stand zochten beide teams de kleedkamer op. Na een uur spelen nam de thuisploeg opnieuw de leiding en wederom via Pereira de Silva. Ditmaal knikte de spits de bal voorbij Roulaux. Met invaller en debutant Andrew Mendonca (voor de van een blessure herstelde Justin Lonwijk) zette Jong PSV de jacht op de gelijkmaker in. Die vond de ploeg twintig minuten voor tijd via Bertalan Kun. De Hongaar vond de bal plots voor zijn voeten en liet met een hard schot Ajax-doelman Van Bladeren kansloos: 2-2. Nog eens aanzetten voor de zege zat er daarna eigenlijk niet meer in. Ook niet met invaller en de derde debutant van de middag Nigel Thomas in de ploeg.