Jong PSV eindigt tegen FC Dordrecht zoals het ooit begon

Jong

In de allereerste wedstrijd van het jaar nam Jong PSV het op tegen FC Dordrecht. Destijds werd er met 1-1 gelijkgespeeld, maar Jong PSV heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld en dus was de beloften de favoriet op PSV Campus De Herdgang. Jong PSV had de beste kansen, domineerde en regisseerde de wedstrijd, maar sluit het seizoen af met een gelijkspel.

Dominant
Op een zeer zonnig trainingscomplex trapte Jong PSV voor de laatste keer dit seizoen af. Daarbij maakte de mannen van Ruud van Nistelrooy meteen hun intenties duidelijk door de tegenstander geen centimeter te geven. Na enkele minuten was de eerste grote kans voor Simon Colyn. De Canadees kreeg de bal slechts meters voor goal vrij aangespeeld, maar hij trof de keeper. Ook verdediger Luis Felipe was kansrijk. Tweemaal leek hij met het hoofd te scoren, maar hij trof de paal. Met zoveel kansen moest het er een keer van komen. Colyn zette zijn hoofd tegen een goede voorzet van Johan Bakayoko. De keeper kon zijn noodlot niet meer afkopen, ondanks dat hij de bal nog aantikte. Eén keer kwam FC Dordrecht er gevaarlijk uit via een counter. Livano Comenencia greep echter resoluut in. Met een sliding voorkwam hij dat Kjell Peersman in actie moest komen.

Flashback

Een loeihard schot beland op de vuisten van Dordrecht-doelman Kiam Bossin. Bakayoko was weer eens bij zijn directe tegenstander weggedraaid, waardoor hij kon schieten. Even later gaf de frivole buitenspeler weer een voorzet op Colyn. Bijna werd de goal uit de eerste helft gekopieerd, maar deze keer ging zijn inzet over. Dan komt FC Dordrecht een korte fase beter in de wedstrijd. Plotseling moet Jong PSV oppassen dat het geen tegengoal incasseert, maar met een goede redding kan Peersman dat voorkomen. Ook rechtsachter Cheick Touré voorkomt met een geweldige sliding dat de bezoekers langszij komen. Jong PSV krijgt weer een aantal kansen en precies als de winst binnen lijkt gaat het alsnog mis. FC Dordrecht maakt in de 90e minuut gelijk. Net zoals de allereerste wedstrijd dit seizoen, eindigt het in 1-1.

Peersman; Touré, (62/Kreekels) Seelt, Felipe, (57/Bahadir) Vos; Comenencia, Kjølø, (57/Priske Flyger)Nassoh; Bakayoko, (86/Timan) Colyn, Thomas