Jong PSV eenvoudig langs FC Oss

Jong PSV heeft maandagavond eenvoudig afgerekend met FC Oss. In een duel waarin Ramon Pascal Lundqvist zijn rentree maakte na maandenlang blessureleed werd het 0-3. In de eerste helft lag het spel een tijdje stil vanwege defecte lichtmasten.

Dominant Jong PSV
Na een weinig verheffende openingsfase trok Jong PSV de wedstrijd vanaf de 15e minuut naar zich toe. Vanaf dat moment combineerde de ploeg steeds vaker alsof het een lieve lust was en het was dan ook geen toeval dat op die wijze de 0-1 tot stand kwam. In de 19e minuut vond Nikolai Laursen het net, na een goede aanval via Sam Lammers en Mauro. Kort daarna had de ploeg van Haar de score al kunnen vergroten via eerst Lundqvist (voorlangs) en Lammers (paal en zijnet), maar beiden misten wat geluk in de afronding.

Laursen juicht nadat hij Jong PSV op 1-0 heeft gezet Laursen juicht nadat hij Jong PSV op 1-0 heeft gezet

Gedoofd licht vormt geen belemmering
Kort voor rust doofden plotseling de lichten van het Frans Heesenstadion, waardoor beide ploegen vervroegd de kleedkamer opzochten. Na oponthoud van een dikke twintig minuten, werd de wedstrijd hervat. In de zeven minuten die de eerste helft nog restte, miste Lammers vervolgens een strafschop. Na overleg met de arbitrage besloten beide ploegen direct aan de tweede helft te beginnen en daarin verdubbelde Lammers in de 63e minuut de score na een individuele actie. Daarna waren er nog legio kansen de score op te voeren, maar enkel invaller Donyell Malen was nog trefzeker: 0-3.

Room; Van Vlerken, Abels, Obispo, Paal; Rigo, Lundqvist (46/Verreth), Rosario; Mauro (81/Ritzmaier), Lammers (70/Malen), Laursen