Jong PSV eenvoudig langs FC Eindhoven

Jong PSV heeft maandagavond eenvoudig gewonnen van FC Eindhoven. De ploeg van Haar was met 4-1 te sterk. Teze scoorde zijn eerste goal in het betaald voetbal. Voorafgaand aan het duel kreeg Malen de Bronzen Stier voor grootste talent van de tweede periode uitgereikt.

Drie goals binnen tien minuten
Jong PSV en stadgenoot FC Eindhoven waren aan elkaar gewaagd in de openingsfase van de mini variant van de Lichtstadderby. Tot de 24e minuut, toen de ploeg van Haar op voorsprong kwam. Een vrije trap van Rigo werd door iedereen gemist en kwam uiteindelijk voor de voeten van Teze, die eenvoudig binnenschoot bij de tweede paal. Het was zijn eerste treffer in het betaald voetbal. Slechts vier minuten later was het opnieuw raak. Gudmundsson gaf fraai voor op Gakpo, die de bal binnentikte en zo de voorsprong verdubbelde. Daar bleef het niet bij, want enkele minuten later viel er opnieuw een goal. Lundqvist schoot van afstand binnen. Keeper Swinkels leek zich te verkijken op het schot. Laursen kreeg vlak voor rust nog een grote kans op de vierde treffer, maar schoot voor open goal over.

Teze maakte maandagavond zijn eerste goal in het betaald voetbal Teze maakte maandagavond zijn eerste goal in het betaald voetbal

Goal Gudmundsson
In het begin van de tweede helft kreeg Jong PSV twee hele goede mogelijkheden om de vierde van de avond te maken. Gudmundsson liep alleen op de doelman af, maar schoot recht in de handen van Swinkels. Enkele minuten later schoot Laursen een volley van dichtbij hoog over. Na een klein uur spelen viel de 4-0 alsnog. Kortstam speelde de bal te kort terug op doelman Swinkels, waardoor Gudmundsson de bal op kon pikken en kon scoren. Tien minuten voor tijd scoorde FC Eindhoven via Lieder een eretreffer: 4-1. Door de zege klimt Jong PSV naar plek vijf in de Jupiler League.

Van Osch; Van Vlerken, Teze, Abels, Paal (71/Carolina); Rigo, Gudmundsson (71/Verreth), Duarte; Laursen (77/Ritzmaier), Lundqvist, Gakpo.

Gakpo was maandagavond opnieuw trefzeker Gakpo was maandagavond opnieuw trefzeker