Jong PSV doet alleen in doelpunten onder voor NAC Breda

3 min
Jong

Met drie nieuwe namen en basisdebutant Isaac Babadi, reisde Jong PSV naar provinciegenoot NAC Breda. De belofteploeg had de beste kansen en lang het betere van het spel, maar het heeft pech in de afronding. De thuisploeg profiteert en dus keert Jong PSV met lege handen huiswaarts.

Grote kansen
Het Rat Verlegh Stadion zat bijna vol en dus betraden de spelers van Jong PSV onder begeleiding van vuurwerk, gejuich en gezang het veld. Dat was uiteraard niet voor hen bedoeld, maar voor tegenstander NAC Breda. Voor basisdebutant Isaac Babadi was het dus een ware vuurdoop. In de beginfase kon geen van beide ploegen echt overtuigen. De grootste kans was voor Fredrik Oppegård die de bal hard tegen de keeper schoot. Wanneer de thuisploeg door breekt is het rechtsback Nathan Markelo die heldhaftig ingrijpt en een schot voorkomt. En zo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, totdat Antonisse de ban breekt. De linksbuiten krult de bal vanaf randje zestien voorbij de keeper en zet Jong PSV op voorsprong. Daar kon het echter maar kort van genieten, want NAC kwam na zes minuten alweer langszij. Op slag van rust werd Simon Colyn nog twee keer gevaarlijk, maar zijn pogingen resulteerde niet in een nieuwe voorsprong.

Wisselend spelbeeld
Voor rust was het de definitie van een open wedstrijd, met de beste kansen voor Jong PSV. Na de pauze was het spelbeeld wat meer behoudend en moest de belofte vaker terugtrekken tot in de eigen zestien. Ze bleven het de thuisploeg echter lastig maken op de counter. Als het na ruim twintig minuten spelen op achterstand komt, gaat het nadrukkelijk opzoek naar een gelijkmaker. Net zoals in de eerste helft, zijn de beste kansen weer voor Jong PSV. Als Nigel Thomas met kramp het veld verlaat schuift Oppegård twee linies naar voren. De linksback kapt zich, vanaf zijn nieuwe rol, een weg naar de goal, maar stuit wederom op de keeper. In de jacht op de gelijkmaker speelde het team van Ruud van Nistelrooy met veel ruimte in de rug. NAC profiteerde hiervan en zet de eindstand op het scorebord: 3-1.

Delanghe; Markelo, (60/Comenencia) Felipe, Leysen, Oppegård; Kjølø, Colyn, Nassoh; (85/Bahadir) Thomas, (70/Touré) Babadi, (60/Sealy) Antonisse