Jong PSV dendert in tweede helft over Jong Ajax heen

Jong

Met ruim 1100 supporters op de tribune werd er op PSV Campus De Herdgang afgetrapt voor de minitopper tegen Jong Ajax. De beloftenploeg had het met drie basisdebutanten lastig in de eerste helft, maar keerde het daarna volledig om.

Stroeve start
De eerste drie kwartier werd Jong PSV vooral gevaarlijk via de counter. Dat wil ook zeggen dat Jong Ajax meer de bal had. En dat zette het ook om in een voorsprong, want in de 23e minuut werd Vincent Müller gepasseerd. Een lange bal vanaf het middenveld viel precies tussen keeper en verdediger in. De ploeg van Ruud van Nistelrooy toonde daarna veerkracht, maar kon niet voorkomen dat het met een achterstand de rust inging.

Denderend slot
Wat er in de eerste helft niet in zat, kwam er in de tweede helft dubbel en dwars uit. Na vijf minuten stond Jong PSV al op een 2-1 voorsprong na goals van Nigel Thomas en basisdebutant Dante Sealy. In de 78e minuut zette Johan Bakayoko de eindstand op het scorebord. Jong Ajax probeerde het daarna nog wel, maar Jong PSV was simpelweg beter.

Müller, (71/Comenencia)Bahadir, (45/Van de Blaak)Markelo, Vos, Oppegård; Kjølø, Doudah, (45/Matuta)Nassoh; (68/Touré) Thomas, Sealy, (41/Bakayoko) Antonisse.