Jong PSV deelt punten met stadgenoot

Jong PSV heeft slechts een punt overgehouden aan het duel met stadgenoot FC Eindhoven. In de slotfase kreeg de ploeg van trainer Peter Uneken een late, maar discutabele goal tegen. Jong PSV staat nu op plaats zestien met 21 punten uit 26 duels.

Belangrijke goal net voor rust
FC Eindhoven nam het initiatief in de beginfase van de wedstrijd. Zo moest Jong PSV-doelman Mike van de Meulenhof een aantal keer handelend ingrijpen. Dat deed hij met succes, want hij hield zijn doel schoon.

Na een klein half uur kroop Jong PSV wat uit de schulp en kreeg het kleine kansjes. Cyril Ngonge had de score moeten openen. Sekou Sidibe bediende Ngonge, maar de laatstgenoemde had te veel tijd nodig om de bal achter FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels te schieten. Op slag van rust brak Jong PSV nogmaals uit. Een splijtende pass van Richard Ledezma bereikte Yorbe Vertessen die Swinkels kansloos liet: 0-1.

Discutabele tegengoal
Na rust nam FC Eindhoven opnieuw het initiatief. Na ongeveer een uur spelen werd Ledezma van het veld gestuurd met een rode kaart voor natrappen. Ongeveer vijf minuten later kwam FC Eindhoven ook met tien man te staan. Flor van den Eynden kreeg een tweede gele kaart en mocht ook douchen. De thuisploeg hield het initiatief, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Na ruim tachtig minuten kwam FC Eindhoven dan toch op gelijke hoogte. Van de Meulenhof leek de inzet van Moses Makasi te stoppen, maar de grensrechter vond dat de bal de doellijn had gepasseerd. Een slotoffensief bleef uit en zo eindigde de stadsderby in een 1-1 gelijkspel.

Van de Meulenhof; Sambo, Kreekels, Soulas, Gloster (78’ Theunissen), Schoonbrood, Wallenburg, Ledezma, Ngonge, Vertessen (77’ Catic), Sidibe (88’ Horvath)