Jong PSV deelt de punten met NAC Breda: 1-1

Jong PSV heeft vrijdagavond net niet opnieuw kunnen stunten in de Jupiler League. De beloften, die de competitie als koploper hervatten met een uitwedstrijd tegen NAC Breda, verspeelden in de slotfase een zo goed als zeker zege dankzij een makkelijk gegeven strafschop: 1-1.

Prachtgoal Siem de Jong
Jong PSV toonde in de eerste helft geen enkel ontzag voor het bijna uitverkochte en rumoerige Rat Verlegh Stadion. Met verzorgd veldspel legde de ploeg van Pascal Jansen grote delen van de eerste helft zijn wil op aan NAC Breda, dat afgelopen seizoen nog met 5-2 te sterk was voor de beloften. Het resulteerde in de openingsfase onder meer in een grote kans voor Sam Lammers. De topscorer van de Jupiler League controleerde een voorzet knap, maar vond daarna slechts de buitenkant van de paal. Het vizier van debutant Siem de Jong stond wat dat betreft scherper. De Newcastle United-huurling eiste na een klein half uur een vrije trap op en krulde de bal op prachtige wijze in de linkerhoek: 0-1.

Siem de Jong wordt geknuffeld naar zijn eerste treffer in het shirt van PSV Siem de Jong wordt geknuffeld naar zijn eerste treffer in het shirt van PSV

Strafschop nekt Jong PSV in slotfase
De Jong, die in Breda daarmee de ruststand bepaalde en binnenkort hoopt aan te sluiten bij de wedstrijdselectie van het eerste speelde precies een uur mee in Breda. Hij werd een half uur voor tijd afgelost door Albert Gudmundsson. Het goede spel in de eerste helft had op dat moment al plaats gemaakt voor een wat meer gereserveerde speelstijl na rust. Ook omdat NAC Breda wat meer van zich af beet. De thuisploeg jaagde op een gelijkmaker en was een aantal keer dichtbij. Huurlingen Brandon Barker en Smith-Brown schoten beiden bijvoorbeeld maar net voorlangs. De gelijkmaker viel uiteindelijk vlak voor tijd uit een makkelijk gegeven strafschop, die Cyriel Dessers in twee instanties benutte.

Pasveer; Van Vlerken, Van Bruggen, De Wijs, Carolina; Rigo, Rosario, S. De Jong(61/Gudmundsson); Verreth(82/Rommens), Lammers, Laursen.