Jong PSV dankt Lammers tegen FC Dordrecht

Twee treffers van Sam Lammers hebben Jong PSV mede aan de zege op FC Dordrecht geholpen. De spits maakte vrijdagavond in Dordrecht zijn 13e en 14e treffer van het seizoen en wees Jong PSV zo de weg naar winst: 2-3.

Vroege achterstand
In een winters Riwal Hoogwerkers Stadion, waar het een halfuur voor aanvang plots hevig begon te sneeuwen, keek Jong PSV al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Na 7 minuten verschalkte Daniƫls de tot dan toe nog niet geteste Jurjus met een geplaatst schot van afstand. Vier minuten later maakte Lammers die treffer alweer ongedaan. De aanvaller schoot van afstand prachtig raak in de bovenhoek: 1-1. Vanwege de hevige sneeuwval zochten beide ploegen direct na die gelijkmaker de kleedkamer op. Een kwartiertje later hervatten Dordrecht en Jong PSV de eerste helft, maar gescoord werd er niet meer.

Dankzij hevige sneeuwval werd de wedstrijd korte tijd gestaakt Dankzij hevige sneeuwval werd de wedstrijd korte tijd gestaakt

Knotsgek kwartier
In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig noemenswaardigs. Geen van beide ploegen kreeg echt grip op de ander. Tot de 64e minuut, toen Verreth Jong PSV met wederom een prachtige goal op voorsprong zette. De Belg taxeerde een voorzet van Gudmundsson op waarde door met een harde volley voor 1-2 te tekenen. Maar ook deze stand was geen lang leven beschoren. Een dikke vijf minuten later profiteerde Thomas namelijk van een inschattingsfoutje van Jurjus en schoof hij de 2-2 in een verlaten doel. Lammers corrigeerde de gelijkmaker direct door in de eerste de beste aanval daarna de 2-3 eindstand binnen te knikken.

Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, Rosario, Alberto; Rigo, Gudmundsson (79/Konings), Rommens; Paal, Lammers, Verreth (87/Abels)