Jong PSV boekt zege op beloften FC Utrecht

Jong PSV heeft vrijdagavond zonder problemen afgerekend met Jong FC Utrecht. In Spakenburg versloeg het de beloften van FC Utrecht met 2-0. Rommens en Lammers scoorden voor Jong PSV. Beide treffers werden gemaakt uit standaardsituaties.

Twee treffers uit standaardsituaties
In Spakenburg ging Jong PSV met een nagenoeg fitte groep op jacht naar de eerste uitoverwinning sinds 22 augustus 2016, toen het met 2-1 van VVV Venlo won. Jong PSV had het in de beginfase lastig tegen de beloften van FC Utrecht, die via een schot van spits Venema al snel bijna op voorsprong kwamen. Van Osch redde Venema’s inzet knap door de bal via de lat over te tikken. De Utrechtenaren waren in de beginfase de betere, maar het was Jong PSV dat scoorde. Rommens krulde de bal na twintig minuten spelen via een vrije trap in het doel van Heus: 1-0. De treffer gaf de talenten van Jansen vertrouwen. Jong PSV nam het initiatief over en was een aantal keer dichtbij de tweede goal. Vlak voor rust viel die tweede verdiende treffer ook, wederom vanuit een standaardsituatie. Sam Lammers kopte Jong PSV via een vrije trap op 2-0.

Rommens was erg blij met zijn treffer Rommens was erg blij met zijn treffer

Weinig hoogtepunten
De beginfase was, net als in de eerste helft, voor de thuisploeg. Jong PSV stond het eerste kwartier onder druk, al gaf het geen grote kansen weg. Jong FC Utrecht had meer balbezit, maar kwam er door de goede organisatie van Jong PSV niet doorheen. Zelf creëerde de ploeg van Jansen ook weinig, waardoor de tweede helft voor de neutrale kijker minder spectaculair was dan de eerste. Vlak voor tijd kreeg Verreth nog een grote kans op de 3-0. Zijn schot werd gekeerd door doelman Heus. Jong PSV versloeg Jong FC Utrecht net als in de thuiswedstrijd met 2-0.