Jong PSV begint aan 2021 met nipt verlies

Jong

Jong PSV verliest de eerste wedstrijd van 2021 in eigen huis. De ploeg van Peter Uneken kwam na een 0-3 achterstand nog knap op 2-3, maar het was niet genoeg voor de punten.

Pijnlijke tegengoals
Het eerste doelpunt van Jong PSV in 2021 lag er bijna in na vijf minuten. Door een steekpass van Ismael Saibari had Fredrik Oppegård alle ruimte om een goede voorzet af te leveren, maar Jeremy Antonisse raakte van dichtbij de paal. De rebound kwam bij Mathias Kjølø maar hij schoot naast. Ook Cheick Touré kwam dichtbij, vanuit een moeilijke hoek testte hij Go Ahead-doelman Michaelis. Antonisse nam ookeen schot op doel mee in het eerste kwartier. Ondanks het overmacht was het eerste doelpunt voor Go Ahead Eagles. De bal werd bij Jong PSV ontfutseld waardoor aanvaller Van Hoeven oog in oog kwam met Maxime Delanghe en het openingsdoelpunt maakte. Ook de tweede was voor de uitploeg. Jong PSV werd uitgespeeld op eigen helft en via het been van Delanghe verdubbelde Go Ahead Eagles de score. Zonder weerwoord vertrokken de Eindhovenaren naar de kleedkamer.

Comeback niet compleet
Jong PSV hoopte met dezelfde felheid als in de openingsfase aan het tweede bedrijf te beginnen. Maar het was weer de uitploeg met de overhand. Een Deventerse combinatie werd niet goed tegengehouden door Jong PSV en de 0-3 viel binnen. Het eerste doelpunt van 2021 kwam toch. In een vlotte aanval wist Kristófer Kristinsson de bal achter Michaelis te krijgen, 1-3. De IJslander wist binnen enkele minuten bijna nogmaals te scoren, maar na een voorzet kwam hij een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Na een ronde van wissels kwam Nigel Thomas het veld in. De aanvaller stond nog geen drie minuten tussen de lijnen toen hij de tweede van Jong PSV scoorde. Hij hield zich sterk tegen de Deventerse verdediging en rondde prima af voor de 2-3. Met nog vijf minuten op de klok zochten de Eindhovense talenten hard naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer binnen. Geen winst om 2021 mee te starten.

Delanghe; Sambo (80/Daverveld), Kreekels, Felipe, Oppegård; Matuta (75/Doudah), Saibari, Kjølø (70/Tielemans); Kristinsson (80/Thomas), Touré (70/Bakayoko), Antonisse.