Joëlle Smits ambassadeur Spieren voor Spieren

Artikel
Joëlle Smits ambassadeur Spieren voor Spieren

Joëlle Smits (20) gaat zich als ambassadeur van Spieren voor Spieren inzetten voor ruim 20.000 kinderen die in Nederland een spierziekte hebben. ‘Voor kinderen met een spierziekte is het niet vanzelfsprekend dat ze kunnen voetballen of lopen. Daarom zet ik mijn gezonde spieren graag in voor kinderen met zieke spieren’, zegt de aanvaller van PSV.

Impact
Smits versterkt het team van prominenten uit de sportwereld die zich belangeloos inzetten voor de stichting. Onder hen hoofdambassadeur Sven Kramer, beschermheren Frank en Ronald de Boer, maar ook ere-ambassadeurs Truus en Louis van Gaal. Spieren voor Spieren heeft als doel om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Smits: “Voetbal is mijn leven. Ik ben heel blij dat ik dat elke dag mag doen. En ik ben ook heel dankbaar dat ik gezonde spieren heb om dat te kúnnen doen. Recentelijk heb ik kind-ambassadeur Amy van Spieren voor Spieren ontmoet. Ik heb toen van dichtbij gezien wat voor een impact een spierziekte op kinderen heeft.”

Zichtbaarheid bij evenementen
Smits zal zich in de rol van ambassadeur inzetten bij meerdere (sportieve) evenementen die vanuit Spieren voor Spieren worden georganiseerd. Daarbij hoopt ze veel kinderen persoonlijk te ontmoeten, te inspireren en hen een extra steuntje in de rug te geven. Een belangrijk tweede doel is het verder vergroten van de naamsbekendheid van Spieren voor Spieren. Als ambassadeur is Smits zichtbaar in de promotie en communicatie van de stichting.

Trots 
Smits: “Een paar jaar geleden heb ik mijn kuitbeen gebroken. Dat was enorm balen, maar ik wist: dit komt weer goed. Mijn bot heelt vanzelf weer, en daarnaast moet ik hard werken bij de fysiotherapeut. Maar daarna kan ik weer doen wat ik het allerliefst doe: voetballen. Voor mijn blessure was gelukkig een oplossing. Voor veel kinderen met een spierziekte is die oplossing er nog niet. Spieren voor Spieren zet zich in om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Daar werk ik graag aan mee. Als topsportambassadeur wil ik laten zien dat er meer in het leven is dan voetbal. Belangrijke dingen, zoals de strijd tegen spierziekten. Ik hoop dat ik, als jonge topsporter, daar meer mensen van mijn eigen leeftijd over kan laten nadenken. Ik vind het mooi om te helpen en te inspireren. Ik ben heel trots dat ik topsportambassadeur ben van Spieren voor Spieren.”

Over Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren is opgericht op 28 januari 1998 door voormalig voetbalcoach Jan Reker. Hij kreeg daarbij direct ondersteuning van het Nederlands Elftal. Onder het motto gezonde spieren voor zieke spieren zetten mensen zich verspreid over het hele land in, vaak door middel van een (sportieve) actie, voor kinderen met een spierziekte.