(Jeugd)Spelers PSV opgeroepen voor nationale teams

Artikel
(Jeugd)Spelers PSV opgeroepen voor nationale teams

Mohamed Ihattaren is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. De 18-jarige voormalig jeugdspeler van PSV is samen met Denzel Dumfries de delegatie van PSV dat zich bij Oranje mag melden.

Voorselectie
Ihattaren maakte eerder al enkele keren deel uit van de voorselectie van Oranje. Toenmalig bondscoach Ronald Koeman maakte zich hard voor de keuze van Mo voor Nederland. Ihattaren beschikt over een dubbel paspoort (Nederlands en Marokkaans), maar besliste eind 2019 voor Nederland te willen uitkomen. Vanwege verschillende redenen kwam het nog niet tot een definitieve oproep voor de door PSV opgeleide middenvelder.

Wedstrijden
Oranje speelt vrijdag 4 september zijn eerste UEFA Nations Leagueduel met Polen. Drie dagen later, maandag 7 september, is Italië de tweede tegenstander van Oranje in de Nations League. Beide duels worden in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gespeeld en beginnen om 20.45 uur.

Jong Oranje
Jong Oranje treft in het kader van EK-kwalificatie achtereenvolgens Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland wordt gespeeld op vrijdag 4 september in het Torpedo Stadion in Zhodino. De wedstrijd tegen Jong Noorwegen vindt op dinsdag 8 september plaats in het Yanmar Stadion van Almere City. Namens PSV zijn Cody Gakpo en Jordan Teze opgeroepen.

Jeugdspelers
De jeugdopleiding van PSV vaardigt begin september zoals het er nu naar uitziet zes spelers af aan de hogere nationale jeugdelftallen. Johan Bakayoko en Fedde Leysen zijn namens België onder 18 opgeroepen voor een trainingskamp in Waterloo, dat duurt tot 6 september. Kjell Peersman en Milan Govaers spelen op 3 en 5 september oefeninterlands met België onder 17. Tot slot is Mathias Kjolo opgeroepen voor het onder 19-team van Noorwegen. Zij volgen in hun vaderland een traingingskamp tot 7 september.