Jeugdspeler Bertalan Kun tekent contract

Artikel
Jeugdspeler Bertalan Kun tekent contract

Jeugdspeler Bertalan Kun (16) heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract, waarin een optie op een tweede jaar is opgenomen. Kun, afkomstig uit Hongarije, is sinds het seizoen 2011-2012 bij PSV en ontving, na het ondertekenen van zijn contract, uit handen van technisch manager Marcel Brands een shirt met zijn eigen achternaam erop.

Laatste jaren vooral trainen
Voor Kun, geboren op 6 mei 1999 is het zijn eerste officiële contract. Hij kwam in 2011 per toeval bij PSV terecht nadat zijn ouders naar Nederland verhuisden. Daarvoor speelde hij bij Veszprem FC Use in zijn geboorteland. Omdat de FIFA geen toestemming voor zijn overschrijving gaf, trainde Kun de afgelopen jaren voornamelijk op sportcomplex De Herdgang. Nu Kun zijn handtekening onder een contract heeft gezet, start PSV het overschrijvingsproces opnieuw op. PSV hoopt zo dat de middenvelder komend seizoen wel in actie mag komen in wedstrijdverband. Hij zal daardoor voor PSV O17 uit gaan komen.

Bertalan Kun zet zijn handtekening onder zijn eerste contract bij PSV | © PSV Media Bertalan Kun zet zijn handtekening onder zijn eerste contract bij PSV | © PSV Media

‘Fantastisch dat ik hier mag spelen’
Zelf hoopt Bertalan Kun ook dat hij snel namens PSV in actie mag komen. Zeker omdat hij het de voorgaande jaren voornamelijk moest doen met trainingen op sportcomplex De Herdgang, zo zei hij in vloeiend Nederlands voor de camera van PSV TV. “Helaas mocht ik nog niet spelen in teamverband. Dat was moeilijk, maar mijn ouders hebben me altijd hoop gegeven. Ze zijn me blijven steunen. Het is een fantastisch gevoel dat ik nu een contract heb. Ik ben blij dat ik bij deze mooie club kan spelen”, aldus Kun.

Bertalan Kun en een trotse vader met het nieuwe Umbro thuisshirt, vlak na de ondertekening | © PSV Media Bertalan Kun en een trotse vader met het nieuwe Umbro thuisshirt, vlak na de ondertekening | © PSV Media

PSV feliciteert Bertalan Kun met zijn eerste contract. Veel succes bij PSV O17!