Jeugdig Jong PSV wint in Dordrecht

Een jeugdig Jong PSV (zes basisspelers van 18) heeft vrijdagavond met 3-2 gewonnen van FC Dordrecht. Vooral de treffer van Malen was noemenswaardig. De buitenspeler wipte de bal over een verdediger heen en volleerde de bal hard in de hoek. Een prachtig doelpunt.

Vroege voorsprong
Jong PSV kwam vrijdagavond al snel op een comfortabele voorsprong in Dordrecht. Linksback Statia tikte de bal na zes minuten in eigen doel. Vlak daarna verdubbelde Lonwijk de score. De middenvelder kreeg de bal via een fraaie steekpass van Mauro en rondde beheerst af. Na een kleine twintig minuten moest Van Osch voor het eerst in actie komen. De doelman van PSV 1 tikte een schot van Calcan uit de kruising, een knappe redding. Dat was ook gelijk het enige gevaar van de thuisploeg in de eerste helft. Ook de ploeg van Haar kreeg weinig kansen meer na de uitstekende openingsfase.

Lonwijk maakte vrijdagavond zijn derde treffer in het betaald voetbal Lonwijk maakte vrijdagavond zijn derde treffer in het betaald voetbal

Schitterend doelpunt Malen
In het begin van de tweede helft nam FC Dordrecht het initiatief over. Jong PSV zakte wat terug en kwam er af en toe nog uit. Ondanks het overwicht kreeg de thuisploeg weinig grote kansen. Na een ruim uur spelen vloog een van die spaarzame kansen er wel in. Calcan, die in de eerste helft gevaarlijk op doel schoot, tikte van dichtbij binnen en maakte zo de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd klapte het thuispubliek voor Malen, die op schitterende wijze de 3-1 maakte. De buitenspeler wipte de bal over een verdediger heen en volleerde de bal hard in de hoek. Een prachtig doelpunt. Een minuut voor tijd scoorde Lima de 2-3, maar zijn doelpunt kwam te laat.

Door de zege klimt Jong PSV naar plek vijf in de Jupiler League.

Van Osch; Abels, Teze, Obispo (65/Soulas), Carolina; Rigo, Mauro (65/Verreth), Rommens; Piroe, Lonwijk, Malen (75/Gakpo)