Isimat: ‘Ik ben blij’

Isimat: ‘Ik ben blij’
2 min

Matchwinnaar Nicolas Isimat stond direct na de wedstrijd tegen PEC Zwolle met een grote glimlach bij de camera van FOX Sports. “Ik ben blij en hoop de fans are happy too”, zei hij in zijn inmiddels bekende mix van Nederlands en Engels.

De Franse centrale verdediger tekende in de 93e minuut van dichtbij voor de enige treffer en liet PSV daardoor ontsnappen aan puntverlies in Zwolle. “Het was een ontzettend lastige wedstrijd voor ons, maar het is lekker dat we tóch winnen. Volgens mij zijn we allemaal ontzettend moe, maar het gevoel nu is fijn.”

Fortuin
Phillip Cocu verkeerde na de 1-0 zege op PEC Zwolle geenszins in een feeststemming. Bij FOX Sports concludeerde hij dat PSV met fortuin van de thuisploeg had gewonnen. “Notabene een centrale verdediger die ik probeerde terug te roepen schoot de bal er in.” De hoofdcoach van PSV zag zijn ploeg een naar eigen zeggen slechte wedstrijd spelen. “Voetballend was het vandaag niet best, het was heel pover. Het zal veel beter moeten als we kampioen willen worden”, zei hij bij FOX Sports.

Op de persconferentie, iets later sprak hij in soortgelijke woorden. “Het grootste gedeelte van de eerste helft neutraliseerden we de sterke punten van PEC Zwolle goed. Tot vlak voor rust en die lijn hebben we helaas doorgetrokken in de tweede helft. Zij beleefden een ontzettend goede fase, terwijl wij voetballend veel te weinig brachten. We waren niet in staat om onder hun druk uit te spelen. De aanvallers konden nauwelijks een-op-een-situaties creëren”, aldus Cocu.