Invallers maken het verschil bij ruime winst op Fortuna Sittard

Artikel
Invallers maken het verschil bij ruime winst op Fortuna Sittard

PSV kende een eenvoudige overwinning op Fortuna Sittard. Met 1-4 werd gewonnen in Limburg. Drie doelpunten waren te danken aan de invallers, die het verschil hebben gemaakt.

Controle
De 800 meegereisde PSV-supporters zorgden voor de sfeer in het stadion van Fortuna Sittard. Onder luidkeels gezang zocht PSV naar de openingsgoal. Die kwam bijna van Carlos Vinícius. De spits kreeg een prima voorzet van Philipp Max en schoot hard op doel, maar zijn inzet ketste van een speler af. De Braziliaan kwam weer aan zet na een splijtende dieptepass van Ibrahim Sangaré, die bijna voor een grote kans zorgde. Vroeg in de wedstrijd was er pech voor PSV. Jordan Teze viel geblesseerd uit na een kwartier spelen. Ritsu Doan was zijn vervanger.

Doan
PSV werd brutaler. De ploeg zette veel druk en hield daardoor het gevaar van Fortuna Sittard van zich af. Bijna was het André Ramalho met de openingsgoal, na een mooie uithaal van afstand. Fortuna-doelman Yanick van Osch, die een verleden bij PSV heeft, had het even moeilijk met het schot, maar wist de bal in zijn handen te houden. Het spel werd door één ploeg gecontroleerd, en dat was PSV. Invaller Doan brak uiteindelijk door de Limburgse muur heen. De Japanner zette zelf de aanval op en maakte een vlotte loopactie. Zahavi leverde een prima pass en Doan kon eenvoudig afronden: 0-1. Met een voorsprong klonk het rustsignaal.

Invallers belangrijk
In de rust bleef Phillipp Mwene achter in de kleedkamer, Bruma kwam als zijn vervanger. De Portugees liet zich gelijk gelden met een goede pass op Vinícius, maar de Braziliaan kwam niet tot scoren uit een moeilijke hoek. Wel liet PSV zien de voorsprong te willen verruimen, en dat gebeurde. Ramalho gaf een fenomenale dieptepass van achterin het veld. Bruma ving deze op en faalde niet oog-in-oog met Van Osch. IJskoud maakte hij de 0-2. Door toedoen van Sangaré werd de voorsprong nog comfortabeler. Doan leverde een voorzet op Vinícius, die legde klaar en de Ivoriaan tikte binnen voor de derde.

Marge
In het laatste kwartier deed Fortuna Sittard nog wat terug. De thuisploeg kwam tot een uitbraak. Joël Drommel maakte zijn doel goed klein waardoor de hoek lastig werd, maar via het been van Ramalho werd het een onfortuinlijk eigen doelpunt. Gelukkig was Bruma daar weer om de marge terug te pakken. De Portugees begon zelf met de aanval. Weer was het Vinícius als aanspeelpunt die de bal terug kon geven. Bruma haalde uit en maakte zijn tweede van de avond. De thuisploeg kon niets meer terugdoen. De drie punten gingen mee naar Eindhoven na een wedstrijd waar PSV eigenlijk nauwelijks in de problemen kwam.

Bekijk ook