Interlandvoetbal op komst: Waar zijn de PSV'ers actief?

Interlandvoetbal op komst: Waar zijn de PSV'ers actief?
2 min
PSV1

Uit de A-selectie van PSV zijn acht spelers opgeroepen voor interlandvoetbal. Deze week spelen de verschillende landen de kwalificatiewedstrijden voor het Wereld Kampioenschap 2022 in Qatar. Ook enkele Jong-teams komen in actie. We zetten de afgevaardigden van PSV op een rij.

Oranje
Het Nederlands elftal start komende week met de zevende kwalificatieronde voor het WK in Qatar. Nederland speelt vrijdag 8 oktober tegen Letland en maandag 11 oktober tegen Gibraltar. Er zijn twee PSV’ers opgeroepen: Joël Drommel en Cody Gakpo. Drommel zou zijn debuut kunnen maken.  

Jong België en jong Duitsland
Yorbe Vertessen en Vincent Müller zijn opgeroepen voor de nationale jeugdelftallen van België en Duisland. Vertessen is gevraagd voor het Onder 21-team van België. De ploeg speelt thuis tegen Kazachstan O21 en Denemarken O21. Vincent Müller is voor het eerst opgeroepen voor het Duitse team Onder 21. Zij spelen thuis tegen Israël O21 en uit tegen Hongarije O21.

 Israël en Oostenrijk
Eran Zahavi is wederom opgeroepen voor het nationale team van Israël. De spits liet zich eerder dit jaar al zien bij de ploeg, zo maakte hij afgelopen maand een hattrick voor Israël. Het team speelt zaterdag 9 oktober uit tegen Schotland. Op dinsdag 12 oktober speelt de ploeg thuis tegen Moldavië. Phillipp Mwene is opgeroepen voor het nationale team van Oostenrijk. Hij maakte in de vorige kwalificatierondes zijn debuut tegen Israël. De komende weken speelt hij samen met zijn team de wedstrijden uit tegen de Faeröer en Denemarken.

Ivoorkust en Japan
Ook buiten Europa zijn de PSV’ers actief. Ritsu Doan zit ook weer in de selectie van het nationale team van Japan. De ploeg speelt uit tegen Saoedi-Arabië en een paar dagen later thuis tegen Australië. Ibrahim Sangaré is opgeroepen voor het Ivoriaanse voetbalelftal. De ploeg speelt uit en thuis tegen het Oost-Afrikaanse land Malawi.