Interlandoverzicht: PSV'ers doen het goed tijdens de kwalificatierondes voor het WK

Artikel
Interlandoverzicht: PSV'ers doen het goed tijdens de kwalificatierondes voor het WK

Vier PSV’ers speelden dit weekend de interlandwedstrijden voor het Wereldkampioenschap in 2022. Drie spelers scoorden zelfs! Hieronder een overzicht van wie er heeft gespeeld.

Oranje op nummer 1 in de poule
Het Nederlands elftal is druk bezig zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Qatar in 2022. Ze speelden afgelopen vrijdag de kwalificatieronde tegen Letland. Cody Gakpo stond in de basis samen met oud-PSV'ers Denzel Dumfries en Memphis Depay. Er werd door de Nederlanders één keer gescoord. Hierdoor wonnen ze de wedstrijd. De ploeg zit in een poule met vijf anderen. Momenteel staan ze bovenaan, maar het blijft spannend. Alleen de nummers 1 van de poules kwalificeren zich direct voor het Wereld Kampioenschap. Dat betekent dat Nederland sowieso zou meespelen op het WK. 

Sangaré blijft scoren
Afgelopen wedstrijden was al te zien dat Ibrahim Sangaré goed kan scoren en zaterdagavond bewees hij dat opnieuw. De middenvelder maakte het derde doelpunt voor zijn land: Ivoorkust.  Mede hierdoor won zijn ploeg de WK-kwalificatieronde tegen Malawi. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd maakte hij de 0-3. 

Zahavi dichtbij nationaal record
Eran Zahavi maakte zijn 32e doelpunt voor het Israëlische team. Zahavi speelde in totaal wel 67 Interlandwedstrijden! De aanvaller is nog maar één goal verwijderd van het record van Mordechai Shpigler! Deze Israëliër scoorde tussen 1963 en 1977 in totaal 33 keer voor Israël. Dinsdag speelt het team tegen Moldavië. Hij zou dan het record kunnen behalen en zelfs verbreken!

Vertessen scoort voor België
Ook Yorbe Vertessen was lekker bezig. Hij scoorde het tweede doelpunt voor België O21. De aanvaller maakte de treffer in de 84e minuut. Hierdoor won de ploeg met 2-0 van Kazachstan O21. Vorige maand scoorde Vertessen ook al een interlandgoal. Zijn team won toen met 0-3 van Turkije O21.

Reserves
Niet alle PSV'ers die waren opgeroepen, werden opgesteld. Phillipp Mwene zat op de bank tijdens de wedstrijd Faeröer - Oostenrijk. Zijn team won met 0-2. Joël Drommel zat ook op de bank. Hij wacht nog op zijn debuut voor Oranje. Ook Vincent Müller maakte geen speelminuten zijn team: Duitsland O21. Ritsu Doan was opgeroepen voor de selectie van Japan, maar kon door een blessure niet meedoen.

Bekijk ook