Intense topper met Feyenoord levert geen winnaar op

PSV heeft Feyenoord zondagmiddag niet op een schier onoverbrugbare achterstand in de Eredivisie kunnen zetten. Na een intense, op en neer gaande wedstrijd stond er uiteindelijk een 1-1 eindstand op het bord.

Rentree Gakpo
Tegen Feyenoord kon PSV voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam een beroep doen op Cody Gakpo. De Eindhovenaar begon direct in de basis en zette met zijn team de nummer 5 van de Eredivisie vanaf het eerste fluitsignaal onder grote druk. Al binnen tien minuten hadden Philipp Max en Donyell Malen die spelopvatting kunnen omzetten in een voorsprong. Met name de kans voor laatstgenoemde was groot: maar in een tweestrijd met doelman Marsman legde Malen het af.

Achterstand
Feyenoord, gestart met vijf verdedigers, richtte zich op tegenhouden en loerde van daaruit op de counter. Daarmee leek de wedstrijd qua spelbeeld op het duel van januari in De Kuip en na een kwartier ontwikkelde het scoreverloop zich ook zo. De eerste mogelijkheid die de Rotterdammers kregen was raak: Berghuis trok naar binnen en tekende voor de 0-1. In tegenstelling tot een dikke twee maanden geleden sprong Feyenoord daarna minder effectief met de mogelijkheden om en zo kon PSV nog voor rust orde op zaken stellen.

Wereldpass Götze
Vijf minuten voordat beide teams de kleedkamers opzochten, was Malen wel scherp voor het doel. Hij promoveerde een prachtige steekpass van Mario Götze tot de gelijkmaker: 1-1. Koud in de tweede helft kwam Marsman dan weer als winnaar uit de tweestrijd. Invallers Jordan Teze en Noni Madueke zagen hoe de Feyenoord-keeper een voorsprong van PSV voorkwam. Niet gek veel later was Madueke zelf dichtbij. Na een slalom stonden de voet van Marsman en de doelpaal de 2-1 in de weg.

Onnauwkeurig
Het intensieve eerste uur eiste daarna zijn tol. Door de vermoeidheid combineerden beide teams minder nauwkeurig en ging de factor toeval meer en meer een rol spelen. Dat was niet in het voordeel van PSV, dat niet meer tot grote kans kwam. Ook Yvon Mvogo werd niet meer echt getest en daardoor is het verschil op de ranglijst nog altijd 8 punten. Over een week reist PSV naar Alkmaar waar het de tweede plaats moet zien te verdedigen.