‘Ik hou van jullie’

Artikel
‘Ik hou van jullie’

Daniel Schwaab speelde woensdagavond zijn laatste duel in het Philips Stadion. De Duitser die meer dan honderd keer het shirt van PSV droeg bedankte na afloop spontaan het publiek dat was gebleven om het seizoen met de selectie af te sluiten. “Ik hou van jullie”, zei hij.

Schwaab kreeg de microfoon na afloop van de wedstrijd in zijn handen en sprak van een geweldige tijd in Eindhoven. “Ik heb de afgelopen drie jaar een fantastische tijd gehad. Met het kampioenschap van vorig jaar, hier in het stadion als absoluut hoogtepunt. Het was geweldig om voor PSV te spelen. Ik hou van jullie.”

De Duitser kreeg van hoofdcoach Mark van Bommel twee minuten voor tijd een publiekswissel. Zijn aanvoerder Luuk de Jong ging daarna nog op jacht naar een treffer om alleen topscorer van de Eredivisie te worden. Dat lukte niet, waardoor hij die eretitel nu deelt met Dusan Tadic. “We hebben een jaar lang gestreden, maar het mocht niet zo zijn”, zie De Jong na de laatste wedstrijd. “Het was op veel vlakken een mooi jaar, maar niet mooi genoeg omdat we een prijs mislopen. Volgend jaar gaan we weer vol voor de titel.”