‘Ik gun PSV alles, maar op het veld ben ik topsporter’

Artikel
‘Ik gun PSV alles, maar op het veld ben ik topsporter’

Inmiddels gaat hij richting de vierhonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Een deel daarvan deed hij onder de lat in het Phillips Stadion, want van 2014 tot 2017 was Remko Pasveer speler van PSV. Aanstaande zondag verdedigt hij echter het doel Van Vitesse wanneer ze op bezoek komen in het Phillips Stadion.

De 37-jarige doelman kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij PSV. “Ondanks dat ik niet veel gespeeld heb was het een hele mooi tijd. Ik heb in Eindhoven veel vrienden gemaakt en daar heb ik nog altijd contact mee. PSV past enorm goed bij mijn karakter. Het is een familieclub, ik hield van die warme sfeer.”

Buiten het feit dat Pasveer het naar zijn zin had bij PSV was het sportief gezien ook een succesvolle periode. “We zijn twee keer kampioen geworden en hebben de groepsfase van de Champions League overleefd. We hadden een goede selectie. Alleen kwam ik weinig aan spelen toe, dus na drie jaar wilde ik ergens een nieuwe start maken. Vitesse nam contact met me op dus ik ging voor mijn kans in Arnhem.”

Vitesse kent een erg sterk seizoen. De ploeg stond zelfs lange tijd op de tweede plek. De laatste vier wedstrijden werd er echter niet meer gewonnen, maar Pasveer hoopt daar zondag verandering in te brengen. “Ik gun PSV alles, maar op het veld ben ik topsporter en wil ik altijd winnen. Ik denk dat juist een topclub nu een goede tegenstander voor ons is. Zo’n wedstrijd vraagt meer van je als ploeg en kan ons over het dooie punt heen helpen.”

Ook in de beker is Vitesse verdienstelijk bezig. Het heeft zich geplaatst voor de halve finale en zal het op 2 maart thuis opnemen tegen VVV-Venlo. Pasveer stelt voorop dat een tastbare prijs pakken dit seizoen ultiem zou zijn, maar als hij moest kiezen tussen de beker of de tweede plaats twijfelt hij niet lang. “Een prijs pakken is gewoon super mooi voor Vitesse. Alleen geeft de tweede plaats recht op de voorrondes van de Champions League. Dat is sportief en financieel gezien natuurlijk erg interessant. Dus als ik moest kiezen zou ik toch voor de tweede plaats gaan.”

Pasveer kijkt altijd uit naar het weerzien met PSV, “het zijn altijd mooie wedstrijden.” Toch zal hij goed moet zoeken voor bekende gezichten: Alleen Rosario en Marco van Ginkel zaten met hem in de selectie. “Pablo zat destijds net tegen het eerste aan. Jorrit Hendrix was er natuurlijk ook bij, maar hij is net naar Spartak Moskou gegaan. Ook de staf is helemaal anders, zelfs Mart van den Heuvel vervuld inmiddels een andere rol, met Mart heb ik nog altijd contact. De materiaalman en de Fysiotherapeut zijn er nog, met hen kan ik mooi bijpraten.”

Of we Pasveer ooit nog terug zullen zien bij PSV durft hij niet te zeggen. “Als mijn lichaam het toelaat sta ik nog een paar jaar onder de lat. Daarna wil ik na zoveel jaren topsport even rust. Al verwacht ik dat het snel weer zal gaan kriebelen. Misschien dat ik wel keeperstrainer word of iets dergelijks. Ik heb het in Eindhoven altijd naar mijn zin gehad. Wie weet.”