‘Ik ben heel trots’

Artikel
‘Ik ben heel trots’

In de jaren vijftig van de vorige eeuw deed Coen Dillen het en later, in de jaren 60 Bert Theunissen. Vijf keer scoren in een competitiewedstrijden. En in 2019 mag daar een derde PSV’er bij: Donyell Malen. ‘Ik ben vooral heel trots.’

Talk of town  
Met zijn vijf doelpunten was Malen na afloop na tuurlijk de Talk of town in de catacombe van het Philips Stadion. “Of ik ooit eerde vijf goals heb gemaakt?”, herhaalde de man die verantwoordelijk was voor alle vijf de PSV-treffers zaterdagavond de vraag van één van de journalisten. “Ja, in de D2 haha.”

Mooie momenten
Malen blonk eerder deze maand al uit bij het Nederlands elftal waarvoor hij debuteerde en direct scoorde. “Het zijn allemaal hele mooie momenten. Daar mag ik heel trots op zijn. Spelen en scoren in Oranje, daar krijg je wel een beetje meer zelfvertrouwen van.”

Van Bommel: ‘Ik moet kritisch blijven’
Mark van Bommel genoot zichtbaar van de prestatie van zijn pupil. “Het is uitzonderlijk dat Donyell vijf keer scoort”, begon de hoofdcoach op de persconferentie. “En over de uitslag ben ik uitermate tevreden, maar we hadden eigenlijk ook een aantal tegentreffers kunnen, nee moeten krijgen”, bekende Van Bommel eerlijk.

“Ik moet kritisch blijven”, vertelde hij verder. “Aan het begin van de wedstrijden hadden we achter moeten komen. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. We speelden niet spectaculair, maar hadden geduld. We scoorden een goede tweede goal en snel na rust de derde. Toen was het gelukkig gespeeld.”

Bekijk ook