IJzersterk PSV zet Fortuna Sittard eenvoudig opzij

Artikel
IJzersterk PSV zet Fortuna Sittard eenvoudig opzij

Er was geen vuiltje aan de lucht in het Philips Stadion. PSV wist eenvoudig af te rekenen met Fortuna Sittard en drie punten te pakken. De Limburgers werden met 5-0 opzij gezet.

Vroege voorsprong
In een vol Philips Stadion was Fortuna Sittard te gast. Na de overwinning op FC Kopenhagen wilde PSV de goede lijn door te zetten, en dat bleek uit het spel. Vanaf de eerste minuut werd de druk hoog gehouden en het duurde niet lang voordat de eerste voorzet van Philipp Max het zestienmetergebied in vloog. Aan de rechterzijde was Ritsu Doan nadrukkelijk aanwezig met vlotte loopacties. Het eerste schot op doel kwam van Mauro JR, die zelf de ruimte wist te vinden en hard uithaalde. De inzet was prooi voor Fortuna-doelman Van Osch, maar het duurde niet lang voordat hij toch werd gepasseerd. Na een goede voorzet van Mario Götze kon Eran Zahavi op doel koppen. De rebound was prooi voor Max die uit een lastige hoek wist te scoren. 

Sluizen open
De jacht naar meer was geopend en het was Joey Veerman die nog een aardige poging deed. Zijn schot was goed geplaatst, maar kon nog worden gepakt. Ook Ibrahim Sangaré en Doan beproefden hun geluk, maar wederom zat Van Osch in de weg. Een tijdje verliep het spel wat rustig, maar Zahavi en Doan brachten daar verandering in. Fortuna verslikte zich in de bal en Zahavi profiteerde. Hij combineerde vlot met Doan en die wist te scoren met een slim schot. Daarna was het de beurt aan Zahavi zelf. Hij scoorde met het hoofd na een uitstekende voorzet van Mauro JR. Beide goals vielen in een tijdsspanne van ongeveer twee minuten.

Schiettent
Met een zeer ruime voorsprong hoefde PSV zich eigenlijk niet zoveel zorgen te maken in de tweede helft, maar een extra doelpunt is nooit mis. Eerst was het Zahavi die bijna zijn tweede maakte. Na een scherpe voorzet van Götze kopte hij de bal tegen Van Osch aan. Daarna leek Max ook wel oren te hebben naar zijn tweede treffer. Na een slimme pass van Zahavi kon de back uithalen, maar de hoek was te moeilijk. Fortuna Sittard probeerde iets terug te doen via de counter, maar zelden kwamen de bezoekers echt aan voetballen toe. PSV speelde vrijuit en kwam niet in de problemen. In het hart van de defensie hadden Jordan Teze en Olivier Boscagli alles onder controle.

Nieuwe aanvalslinie
Met nog 25 minuten te spelen werden Zahavi, Doan en Götze naar de kant gehaald en vervangen door Carlos Vinícius, Noni Madueke en Bruma. De mannen in deze frisse aanvalslinie hoopten zelf ook op het scoreformulier te verschijnen. Na een aantal pogingen, was het Bruma die de vierde PSV-treffer maakte. De Portugees had alle ruimte om te schieten na een prima onderschepping van Erick Gutiérrez, en maakte daar optimaal gebruik van. Met een mooie uithaal passeerde hij de doelman. Om het feest compleet te maken deed ook Vinícius een duit in het zakje. Na een goede combinatie met Bruma gaf Veerman een messcherpe pass richting Vinícius. De Braziliaan wist daar wel raad mee en tikte de bal in het net. Vijf goals, vijf doelpuntenmakers en drie punten. Het Philips Stadion stond in vuur en vlam.