Ihattaren baalt: ‘We moeten durven voetballen’

Artikel
Ihattaren baalt: ‘We moeten durven voetballen’

Ajax - PSV was een wedstrijd met twee gezichten. Wat op basis van de eerste een vrij duidelijke nederlaag leek te worden, werd na rust nog bijna omgedraaid in een gelijkspel en dus verlenging. Denzel Dumfries was in de slotminuut heel dicht bij de 2-2. Dat zag ook uitblinker Mohamed Ihattaren. ‘Hij viel niet’, zei Ihattaren.

De bijna 19-jarige middenvelder speelde een sterke wedstrijd. Voor rust hield Ihattaren ballen vast om onder de druk van Ajax uit te voetballen en in de tweede helft stond hij aan de basis van veel PSV-aanvallen. “De eerste 35 minuten van de wedstrijd waren we minder scherp dan Ajax. Zij scoren twee keer en waren sterker in de duels.”

Op die momenten moet je voetballen vond Ihatteren. “Daarvoor kom ik hier naar toe. Niet om achteruit te spelen. In dit soort wedstrijden moet je er als team staan. Na rust durfden we dat meer, maar dat moet normaal gaan worden. We moeten twee helften lang volle bak gaan. Ajax liet op het veld zien vooruit te willen. Niet dat wij dat niet wilden, maar wij lieten het voor rust niet zien.”