Ibrahim Sangaré geeft alles om supporters voor zich te winnen

Ibrahim Sangaré geeft alles om supporters voor zich te winnen
2 min
PSV1

Ibrahim Sangaré kwam in september 2020 naar PSV. Zonder een echte voorbereiding in Eindhoven speelde de fysiek sterke Ivoriaan zich in de basis, al is hij de eerste die erkent dat zijn eerste seizoen bij PSV er één van pieken en dalen was. Die pieken moeten wat Sangaré betreft komend seizoen een stuk hoger uitvallen, de dalen minder diep.

Achtergrond  
“Ik heb niet de jeugd gehad die veel anderen wel hadden. Ik had het moeilijk. M’n ouders hadden het niet breed. Ik kom uit een arm gezin, maar m’n ouders hebben altijd alles gegeven om ervoor te zorgen dat ik niet achteropraakte. We deden het met wat we hadden en ook al hadden we het moeilijk, daarom ontbrak het me aan niets. M’n vader en moeder zijn heel blij voor me en bidden dag en nacht dat ik nog beter word.”

Geloof
“Mijn vrienden waren altijd veel beter dan ik en dat zijn ze eerlijk gezegd nog steeds. Ik probeer hard te werken om op hen te lijken zodat ik ze later misschien voorbijstreef. Als je hard werkt, alles geeft en geloof hebt, is er geen reden om te denken dat het leven je niet toe zal lachen.”

Groei
“Door m’n transfer naar PSV heb ik op bepaalde vlakken al veel geleerd. Ik voel dat ik groei, maar weet dat er nog genoeg te verbeteren valt. Op tactisch gebied, qua afwerking en op details. Ik voel me hier goed. De mensen van PSV en de jongens in de groep waarderen me. Dat geldt ook voor de mensen die ik in de stad ontmoet. Nederland is een fijn land, Eindhoven een fijne stad. Ik ben hier echt op mijn plek.”

Champions League
“Door hard te werken worden we steeds beter. Elke wedstrijd weer. Ik weet hoe belangrijk het is dat PSV de Champions League haalt. Voor de club zelf en de supporters. Ik ga alles uit de kast halen om de mensen blij te maken.”