Hoopgevende statistieken in aanloop naar thuisduel met FC Twente

Lange tijd om stil te staan bij de bekeruitschakeling heeft PSV niet. Zondag staat de Eredivisie alweer voor de deur. FC Twente is de volgende tegenstander op het programma van PSV. De promovendus uit Enschede staat momenteel op de dertiende plaats in de Eredivisie. De statistieken wijzen op een positief resultaat in deze ontmoeting.

Winnende goal
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in Eindhoven was op 5 november 2017. PSV won die dag met 4-3. De winnende goal viel in de eerste minuut van de blessuretijd, een eigen goal van Stefan Thesker. De andere PSV-doelpunten werden gemaakt door Jürgen Locadia, Marco van Ginkel en Luuk de Jong.

Trefzeker in slotfase
Dat PSV de afgelopen jaren vaak trefzeker is in slotfases van wedstrijden, is inmiddels algemeen bekend. Geen ploeg in de Eredivisie wist zo vaak het net te vinden als PSV. Het scoorde dit seizoen maar liefst zeven keer in de laatste vijf minuten.

Ongeslagen
PSV is al elf Eredivisieduels met FC Twente ongeslagen. De laatste keer dat de Tukkers van PSV wisten te winnen was in het seizoen 2012-2013. FC Twente won destijds met 3-1.

Meest scorende verdediger
Met een doelpunt in blessuretijd redde hij vorige week tegen VVV-Venlo nog een punt voor PSV. Denzel Dumfries is met vier goals de meest scorende verdediger in de Eredivisie.

Illuster rijtje
Een andere speler die dit seizoen het net relatief makkelijk weet te vinden is Mohamed Ihattaren. De 17-jarige middenvelder staat op drie doelpunten dit seizoen. Voor zijn 18e verjaardag op 12 februari kan hij in een illuster rijtje terecht komen. De enige PSV’ers die voor hun 18e verjaardag vaker scoorden waren Willy van der Kuijlen (11) en Ronaldo (4).

Debuut
Ibrahim Afellay maakte zijn Eredivisiedebuut tegen FC Twente. In het seizoen 2003-2004 won PSV destijds met 1-0. De huidige aanvoerder kwam in dat duel vlak na rust in de ploeg voor Kevin Hofland. Mateja Kezman kroonde zich in die wedstrijd tot matchwinner door op sublieme wijze, met een fraaie lob, voor het enige doelpunt van de wedstrijd te tekenen.