Hoofdcoach Phillip Cocu wil winnen in ArenA

Hoofdcoach Phillip Cocu wil winnen in ArenA
3 min

In aanloop naar de topper van zondagmiddag (14.30 uur) nam hoofdcoach Phillip Cocu vrijdagmiddag uitgebreid de tijd de media tijdens het wekelijkse persgesprek te woord te staan en vooruit te blikken op Ajax - PSV. “We gaan naar Amsterdam om een maximaal resultaat te halen.”

Cocu: Tweede helft Moskou meenemen naar Amsterdam
PSV begint zondag aan de wedstrijd met de wetenschap dat de ploeg vijf punten achterstand heeft op de Amsterdammers, die bovendien koploper zijn. Een zege is dus gewenst, maar over paniek bij een nederlaag wilde Cocu niet spreken. “Het is een vergelijkbare wedstrijd als tegen Feyenoord. Ik zie graag dat we de drie punten mee naar huis nemen, maar ook als we verliezen zijn er nog een hoop wedstrijden te spelen. Maar we gaan naar Amsterdam om een maximaal resultaat te halen”, vond Cocu, die Ajax typeerde als een ploeg die in vergelijking met het vorige seizoen vanuit een iets meer geslote organisatie speelt. Het verlies tegen CSKA Moskou speelt in de hoofden van zijn selectiespelers ondertussen geen rol meer, verwachtte Cocu. “We hebben Moskou achter ons gelaten. Zoals altijd hebben we de analyses teruggekeken en daarna de focus op zondag gelegd. Er ging veel mis, maar we hebben in de tweede helft laten zien hoe goed we ook kunnen spelen. We speelden een heel goede, zelfs uitstekende helft. Dat moeten we meenemen.”

Veel media-aandacht bij de persconferentie van Phillip Cocu in aanloop naar Ajax - PSV | © PSV Media Veel media-aandacht bij de persconferentie van Phillip Cocu in aanloop naar Ajax - PSV | © PSV Media

Reactie Andrés Guardado afwachten
Ook de snelle terugkeer van Andrés Guardado op het trainingsveld kwam vrijdag ter sprake. De middenvelder trainde ’s ochtends volledig mee en lijkt daarmee fit voor het duel van zondag. “Het gaat heel voortvarend”, lichtte Cocu de situatie toe. “Hij heeft meegetraind en dat ging goed. Het is even afwachten wat de reactie morgen is, maar als het trainen met de groep geen problemen oplevert, is hij inzetbaar tegen Ajax.” Het risico op een terugval na de wedstrijd tegen Ajax, mocht hij kunnen spelen, acht Cocu ook niet heel groot. “Gelukkig zijn er voorbeelden van spelers die zich wat sneller herstellen dan anderen. Hij heeft vanaf het eerste moment de overtuiging gehad dat hij deze wedstrijd zou halen en hij kent zijn lichaam zelf natuurlijk het beste van iedereen. Andrés is er dag en nacht mee bezig geweest en wij hebben tegelijkertijd alle stappen genomen die we met geblesseerde spelers normaal gesproken ook nemen. Dat is allemaal goed gegaan.”