‘Het zegt veel dat Basel spelers spaarde’

Artikel
‘Het zegt veel dat Basel spelers spaarde’

Doelman Jeroen Zoet verwacht dat FC Basel er veel, zo niet alles, aan gelegen is om door te gaan in het kwalificatietoernooi voor de UEFA Champions League. ‘Het zegt veel dat zij afgelopen weekend in de competitie met een ander team speelden.’

De Zwitserse nummer twee van vorig seizoen trad zaterdag met een bijna volledig ander team aan in de competitiewedstrijd tegen Sankt Gallen en verloor in eigen stadion met 2-1. Een signaal dat FC Basel maar wat graag PSV wil uitschakelen in de Champions League-kwalificatie. “Zij moeten winnen”, aldus Zoet. “Ik denk dat wij de favoriet zijn, maar zij zullen opportunistisch gaan spelen en alles geven om ons te verslaan.”

In Eindhoven leek PSV vrijwel de gehele wedstrijd de betere van de Zwitsers. Toch ging het bijna mis toen FC Basel vanuit een hoekschop op 1-2 kwam. “Die treffers voelden als een teleurstelling”, zei Zoet. “Maar verbaasd over hun niveau waren we niet. We waren goed voorbereid. Gelukkig konden we aan het einde van de wedstrijd onze kracht laten zien en draaiden we het nog om.”

Dat lukte PSV afgelopen weekend niet tegen Ajax. In de ArenA keek PSV al na een minuut tegen een achterstand aan. Later tekende Daley Blind voor de 2-0 eindstand. “Zondagochtend hebben we een fantastisch ontbijt gehad”, grapte Zoet waarna hij serieus vervolgde: “We hebben er met z’n allen over gesproken. We weten wat er fout ging, wat er beter kan en wat er beter moet. Nu is het aan ons om dat op het veld te laten zien.”

Bekijk ook

PSV Work Out | Walk Out

Video

Betere slaap, betere gezondheid

Video

PSV Work Out | Dead Bug

Video