‘Het moet een keer ophouden’

Artikel
‘Het moet een keer ophouden’

Het frustreerde Denzel Dumfries dat PSV na een goede eerste andermaal na rust een mindere prestatie neerzette. ‘We hadden het al af moeten maken’, zei hij bij FOX Sports.

Domineren
"In de eerste helft was het goed en creëerden we genoeg kansen. Die bal moet er dan wel in", analyseerde Dumfries. Gevraagd naar de reden dat het in de tweede helft er niet meer uitkwam, antwoordde de aanvoerder dat het bij de fase hoort waarin PSV zit. “We zetten minder de druk erop, minder sprints in de diepte en zijn niet meer zo balvast als voor rust. In de eerste helft domineerden we en liepen we niet weg, na rust was Emmen de bovenliggende ploeg.”

Ophouden
"Dit moet een keer ophouden natuurlijk”, vervolgde hij. “Wij geven nooit op. We gaan altijd met opgeheven hoofd verder. Dat zijn we verplicht aan onze fans.” De woorden van Dumfries kregen bijval van Daniel Schwaab. “Het is een fout geweest dat we de kansen niet afmaakten. De eerste helft vond ik heel goed van ons. In de rust hebben we benadrukt dat we door wilden gaan, maar het lukte niet. Het is makkelijk zeggen. We hebben het wel geprobeerd, maar het ging niet meer zoals voor rust. Dat moet echt beter”, aldus de doelpuntenmaker.