‘Het is aan de juiste spelers nu’

‘Het is aan de juiste spelers nu’
3 min

Voor Ernest Faber is het helder hoe PSV de serie teleurstellingen achter zich moet laten. ‘Ik wil de juiste spelers. Jongens die samen met de club uit deze situatie willen komen. Het is graag of niet’, zo zei hij in zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen FC Twente.

Boos
Faber stak zijn boosheid donderdag na afloop van de uitschakeling tegen NAC Breda niet onder stoelen of banken. Het was PSV-onwaardig, betrokkenen spraken over een repeterend verhaal en het vervallen in oude fouten. “Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren voor de wanprestatie van gisteren”, was de trainer vrijdag opnieuw duidelijk. “De fase van praten is nu voorbij. Het is tijd dat we laten zien wat we in ons hebben. Er is voldoende talent in deze groep aanwezig. Dat talent gaat nooit verloren. Maar je moet hard werken om het talent te laten ontplooien.”

De juiste spelers
“Het gaat niet zozeer om harde woorden. We hebben de afgelopen weken flink wat gesprekken met elkaar gehad. Daarin is gezegd welke kant we op wilden. Dat wil ik nu ook echt terugzien. Linksom of rechtsom moeten we er weer staan. Met de juiste spelers.” Over die laatste opmerking gaf Faber uitleg. “De juiste speler is een ander dan de beste speler. De juiste is degene die onvoorwaardelijk tot een prestatie voor het elftal kan komen. Als je voorwaarden aan een prestatie gaat stellen, iets terug wil voor jouw actie, ben je niet de juiste voor dit team.”

‘Het kan wel’
Wat er misging tijdens de de wedstrijden tegen VVV-Venlo en NAC Breda benoemde Faber ook nogmaals. “Als het tegenzit moet je weerbaarder zijn. Daarvoor ben je speler van PSV. Maar tijdens de afgelopen wedstrijden vochten de spelers bij tegenslag meer voor zichzelf dan voor elkaar. Dat zie ik niet gebeuren als het meezit. Met andere woorden: we kunnen het dus wel. De spelers moeten zich realiseren dat zij elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren.”

Graag of niet
“Ik mis een beetje de trots om voor deze club te spelen. Ik zit hier nu dertien jaar en dit heb ik nog niet eerder meegemaakt”, vervolgde Faber die donderdag na de wedstrijd kenbaar maakte dat spelers die niet honderd procent voor PSV willen spelen wat hem betreft mogen vertrekken. “Daar sta ik nog steeds achter. Het is graag of niet. In alle opzichten.”