‘Het gaat niet meer gebeuren’

‘Het gaat niet meer gebeuren’
3 min

Gelatenheid. Dat overheerste er zondagmiddag na het laatste fluitsignaal bij de PSV’ers die zojuist hadden verloren van AZ. De titelhoop is vergaan, beaamde ook aanvoerder Luuk de Jong na afloop bij FOX Sports: ‘Veertien doelpunten gaat niet meer gebeuren”, aldus De Jong.

Na 33 speelronden in de Eredivisie is dat doelsaldo en drie punten het verschil tussen PSV en Ajax in het voordeel van de Amsterdammers. “Zij zijn zo goed als kampioen”, sprak De Jong. Volgens de spits heeft de ploeg dat volledig aan zichzelf te wijten. “Het was veel te slordig vandaag”, vond hij. “De 1-0 was daar tekenend voor. We waren aan de bal niet vast genoeg. We hebben nog genoeg kansen gekregen, maar ook die inzetten waren onvoldoende.”

‘Harde feiten’
Denzel Dumfries was het in zijn analyse eens met De Jong en sprak daarna met berusting. “Aan het einde van de competitie sta je op de plek waar je recht op hebt. Je moet sportief zijn na de wedstrijd, we zijn terneergeslagen, net niet goed genoeg voor de titel, maar we gaan komend seizoen met opgeheven hoofd door”, aldus de verdediger.

Ook Dumfries zag dat er in Alkmaar een hoop fout ging voor PSV. “Dit zijn de harde feiten. We waren onszelf niet, dat kunnen we onszelf verwijten. Ik ben er trots op wat we als team hebben neergezet dit seizoen, maar het is niet genoeg geweest”, zei Dumfries die daarna zijn gevoel onder woorden probeerde te brengen. “Er gaan veel emoties door me heen nu. De eerste seizoenshelft was heel goed. In de tweede helft van het seizoen hebben we het in bepaalde wedstrijden laten liggen. We waren niet meer het PSV van de eerste seizoenshelft. Het ging wat minder, wat stroever. Dat is een harde constatering, maar we moeten eerlijk naar onszelf zijn. Het is niet goed genoeg gebleken.”

‘Altijd blijven vechten’  
Ook De Jong nam alvast een voorschot op de evaluatie van het seizoen. “Het was niet altijd even goed, maar we zijn blijven vechten. Daar ligt het echt niet aan maar we hebben te veel wedstrijden gehad waarin we te slordig waren. Waarin we terug moesten knokken van een achterstand. Dat heeft ons puntverlies opgeleverd en dat nekt ons nu.”