Heracles Almelo won nog niet in 2017

Heracles Almelo won nog niet in 2017
2 min

Heracles Almelo staat momenteel 11e in de Eredivisie en is het kalenderjaar begonnen met nederlagen tegen FC Groningen (4-1) en FC Twente (1-0). Maak kennis met de tegenstander van vandaag.

Weinig succes tegen top 3  
De nederlaag tegen FC Groningen was de enige nederlaag van Heracles in de laatste 6 thuiswedstrijden. Wanneer de traditionele top 3 dit seizoen op bezoek komt in het Polman Stadion doen de Almeloƫrs het minder goed. Heracles verloor van Feyenoord (1-0) en Ajax (2-0). In het seizoen 2009-2010 pakte Heracles voor het laatst geen enkel punt in de thuiswedstrijden tegen de traditionele top drie.

Corners
Waar PSV dit seizoen samen met Feyenoord en Heerenveen het vaakst uit een corner scoorde (4 keer), kreeg alleen Excelsior meer doelpunten tegen (5) uit corners dan Heracles Almelo (4). Tegelijkertijd scoorde Heracles uit geen van zijn 101 hoekschoppen.

Topseizoen voor Armenteros
Qua doelpunten is Heracles voor een groot gedeelte afhankelijk van Samuel Armenteros. Hij maakte nu al 8 doelpunten. Alleen in het seizoen 2012-2013 scoorde hij vaker namens Heracles (9 keer). Zijn productiefste seizoen ooit was 2014-2015 in dienst van Willem II: toen scoorde hij 11 keer. Armenteros is wel de enige Heraclied met meer dan 2 doelpunten dit seizoen. 

Peterson
Wellicht om niet langer enkel afhankelijk te zijn van Armenteros, nam Heracles deze week aanvaller Kristoffer Peterson over van FC Utrecht. In drie seizoenen speelde hij 44 eredivisieduels competitieduels voor FC Utrecht en Roda JC. Hij scoorde daarin 4 keer en gaf 7 assists. Hij sloot vrijdag aan bij de selectie van Heracles.