Henschen tekent bij PSV Vrouwen

Henschen tekent bij PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

Jeugdinternational Emmeke Henschen heeft haar handtekening gezet onder een driejarig contract bij PSV Vrouwen. De captain van Oranje O19 komt over van VV Alkmaar met ingang van het nieuwe seizoen.

De 18-jarige Emmeke Henschen sluit per 1 juli aan bij PSV Vrouwen. In het bijzijn van ouders, broer en manager Sandra Doreleijers tekende Henschen in het Philips Stadion haar contract. Henschen kan centraal in de verdediging en op het middenveld uit de voeten. De Alkmaarse heeft al twee jaar ervaring in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen opgedaan bij VV Alkmaar en is een vaste waarde bij de jeugdteams van Oranje.

Henschen is zichtbaar blij met haar overstap naar PSV Vrouwen, de ploeg waar ze al meermaals tegen speelde. Henschen legt uit, ‘’Ik droomde er vroeger van om op het hoogste niveau te voetballen. Dit is een ontzettend mooie stap en ik kijk er naar uit om hier te spelen en mezelf te ontwikkelen. Ik hoop met mijn spelinzicht, rust aan de bal en voetballend vermogen iets toe te voegen aan het team. Ik heb er al heel veel zin in om hier op het veld te staan en vind het echt gaaf om het PSV-shirt met mijn naam erop te gaan dragen.’’