Hendrix: ‘We hebben weer wat aardigs laten zien’

Artikel
Hendrix: ‘We hebben weer wat aardigs laten zien’

PSV heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning tegen PEC Zwolle. Over de wedstrijd is veel geschreven in de media. We zetten de belangrijkste berichten op een rijtje.

‘Ihattaren een van de grootste beloften van ons land’
In de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle viel een tal aan mooie doelpunten. Mohamed Ihattaren maakte een weergaloos doelpunt door de bal van afstand in de verre hoek te krullen. Bij het Eindhovens Dagblad zijn ze te spreken over de middenvelder. “Bovenal is Ihattaren een van de grootste beloften die ons land de afgelopen jaren gehad heeft en de hoofdreden waarom de geschiedenisboeken over PSV in 2019 later niet voor niks zijn geschreven”, schrijft Rik Elfrink. “Bij een pagina over Ihattaren zal niemand zomaar doorbladeren en nu is het bij PSV alle hens aan dek om hem in de boeken over de komende jaren eveneens te laten schitteren”

‘We hebben weer wat aardigs laten zien’
PSV stond ongeveer vijf minuten op achterstand tegen PEC Zwolle. Toen was het Jorrit Hendrix die fraai combineerde met Steven Bergwijn om de gelijkmaker binnen te schieten. “Ik had de afgelopen dagen al het gevoel dat we deze zouden gaan winnen. Dan kom je op achterstand en dat is moeilijk. Maar we hebben de rug gerecht en weer wat aardigs laten zien”, vertelt Hendrix in gesprek met Voetbal International. Ook over de goals van zijn teamgenoten was de middenvelder te spreken: “Het waren aardige goals. Dat zegt misschien ook wat over de tweede seizoenshelft. Dat we het zo hebben afgesloten en dit mee kunnen nemen.”

‘Lekker om zo de vakantie in te gaan’
Voor de camera’s van FOX Sports werd Cody Gakpo gevraagd welk doelpunt mooier was. Die van hem of Ihattaren. “Die van mij natuurlijk”, zegt hij met een glimlach. Hij legt uit hoe zijn goal tot stand kwam. “Ik moest iets meer mensen voorbij dan Mo. Kijk maar. Een, twee, drie. Dat was best aardig volgens mij.” Voor PSV was het geen makkelijke week. De aanvaller is dan ook blij dat de winterstop voor de deur staat: “Het is lekker om zo de vakantie in te gaan, daar zijn we allemaal blij mee.”

‘Het was een goede wedstrijd van ons’
Het was PEC Zwolle die de score opende tijdens de wedstrijd. Dat kwam door een ‘miscommunicatie’ in de verdediging, vertelt Lars Unnerstall tegenover het Eindhovens Dagblad. Hoe het kwam kan hij niet verklaren: “Ik weet ook niet hoe dat kwam, we staan met allemaal Duitsers achterin. Kan gebeuren, maar ik denk dat het goed is dat we niet nerveus worden en gewoon blijven voetballen.” PSV herpakte zich na de achterstand en scoorde vier keer. Dus de doelman kan met een goed gevoel de winterstop in: “We komen met 0-1 achter maar het was verder wel een goede wedstrijd van ons. We hadden veel kansen en ook afgemaakt.”

PSV Amputatieteam speelde tweeluik tegen Everton
Het PSV Amputatieteam speelde afgelopen weekend een tweeluik tegen de amputatievoetballers van Everton. Helaas werden beide wedstrijden verloren. Trainer Harm Oppers is toch blij met de ervaring. “Het is voor ons een belangrijke ervaring. We hebben inderdaad wedstrijden nodig.” Voor speler Wesley van Ingen is het amputatievoetbal een uitkomst. Hij werd als tiener gescout voor een aantal profclubs, maar door een bottumor in zijn rechterbeen ging voetballen niet meer: “Heel agressief, hij vrat mijn bot op en ondanks een zware chemokuur bleek al snel dat een amputatie boven de knie onvermijdelijk was. Maar ik was altijd al positief en ben blijven geloven in mogelijkheden.”

Bekijk ook