Hendrix: ‘Hij kan ‘m geven, hij kan ‘m niet geven’

PSV1

Jorrit Hendrix was zondagmiddag middelpunt van dé discussie van de dag. De middenvelder van PSV werd in de slotminuut in de rug gelopen en kreeg daarvoor van scheidsrechter Bas Nijhuis een strafschop. VAR Danny Makkelie herriep die beslissing en daar was niet iedereen het mee eens. ‘Volgens mij zijn er vaker momenten geweest dat er hiervoor wel een penalty wordt gegeven’, zei Hendrix zelf.

De middenvelder droeg bij afwezigheid van Denzel Dumfries en Pablo Rosario de aanvoerdersband en was dus bijna medeverantwoordelijk voor een punt voor PSV. “Ik heb geen ogen in m’n rug dus ik weet niet precies wat er gebeurde”, reageerde Hendrix op de vraag wat er precies gebeurde in de blessuretijd van de tweede helft. “Ik ben niet iemand die schwalbes maakt, maar wordt in de rug gelopen. Hij kan ‘m geven, hij kan ‘m niet geven. Volgens mij zijn er vaker momenten geweest dat er hiervoor wel een penalty wordt gegeven.”

PSV stond op dat moment al met 2-1 achter tegen Vitesse. De Arnhemmers waren voor rust de betere van PSV, maar moesten in de tweede helft terug. Uit een spaarzame uitbraak scoorde de thuisploeg alsnog de winnende. “Het gebeurt ons te vaak dat we onnodige doelpunten tegen krijgen”, aldus Hendrix.