Hendrix: ‘Alleen bezig met Sporting’

Artikel
Hendrix: ‘Alleen bezig met Sporting’

Jorrit Hendrix begon het seizoen nog op de reservebank van PSV, maar krijgt de laatste wedstrijden steeds vaker speeltijd. Naast Mark van Bommel blikte hij woensdagmiddag vooruit op het treffen met de Portugese topclub. “Er worden andere dingen van ons gevraagd dan afgelopen weekend.”

Mijlpaal
In het geruchtencircuit werd Jorrit Hendrix deze zomer in verband gebracht met een overstap naar de Italiaanse competitie. Zover kwam het niet, sterker nog, Hendrix speelde begin dit seizoen zijn 200e wedstrijden in PSV-kleuren. Toen nog als invaller, afgelopen zaterdag speelde hij vanaf de aftrap en won hij met liefst 5-0 van Vitesse. “Zo’n wedstrijd neem je mee”, blikte Hendrix vooruit. “Het is lekker, maar het mag ook niet te veel vertrouwen geven. Europees worden er andere dingen van ons gevraagd dan in de competitie.”

Sterkste
Met Sporting Lissabon treft PSV op papier bovendien de sterkste ploeg van de poule. De Portugezen zijn een zekerheidje in de groepsfase van een Europees bekertoernooi en verzamelden van alle ploegen in de groep van PSV de afgelopen jaren de meeste punten. “Op papier kun je misschien zeggen dat dit de twee beste ploegen zijn”, begon Hendrix. “Maar daar zou je LASK en Rosenborg mee tekort doen. Ik weet ook dat Sporting niet al te sterk aan het seizoen begonnen is, maar Europees gezien zegt dat niet veel. Dat zijn wedstrijden op zich.”

Ajax
Over wedstrijden op zich gesproken, zondag wacht voor PSV met Ajax nog een kraker in die categorie. Hendrix bestrijdt dat PSV al met een schuinoog naar dat duel kijkt. “Het zijn twee topwedstrijden. Daar kijken we vooral heel erg naar uit”, aldus Hendrix. “Eerst donderdag dan pas zondag.”