Heerlijke voetbalzaterdag PSV Academy

3 min

Vijf van de zes jeugdteams die vandaag in actie kwamen wisten overtuigend te winnen van de tegenstander. Zo kan je opnieuw spreken van een uitstekend voetbalweekend voor de PSV Academy. Een overzicht.

Derde overwinning op rij voor PSV O13-1 (2-8)
Na grote overwinningen op Vitesse en Excelsior wist PSV O13-1 ook met grote cijfers te winnen van N.E.C. in Nijmegen. De ploeg stond bij rust al met vier goals verschil voor (1-5) en wist uiteindelijk met 8-2 te winnen. Bouhamdi (drie goals, één assist), Slaats (drie goals) en Van der Sluis (één goal, twee assists) waren vandaag belangrijk voor het elftal.

Doelpuntenmakers: Slaats (3), Bouhamdi (3), Miguel, Van der Sluis

Opnieuw monsterscore PSV O13-2 (7-1)
Ook PSV O13-2 scoort er op los deze competitie. De afgelopen twee wedstrijden werden allebei met 13-0 gewonnen en ook vandaag werd tegenstander De Graafschap met een flinke nederlaag naar huis gestuurd. Na vier wedstrijden staat PSV O13-2 met twaalf punten alleen aan kop. De ploeg kreeg vandaag pas voor het eerst een tegentreffer na vier wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Dumbili (4), Osei (2), Appiah

PSV O14 verliest ondanks goals Oesterholt (3-2)
De ploeg wist zaterdagmiddag niet te winnen van de leeftijdsgenoten van Vitesse op Papendal. Het elftal kwam nog wel op voorsprong na een kwartier, maar helaas was het na 46 minuten spelen 3-1 voor de thuisploeg. Oesterholt maakte het nog spannend door in de 53e minuut de aansluitingstreffer te maken. Helaas mocht het niet baten. Het elftal van coach El Idrissi speelt volgende week tegen ADO Den Haag op PSV Campus De Herdgang.

Doelpuntenmaker: Oesterholt (2)

PSV O15 wint topper en dendert door (2-0)
Na eerdere overwinningen op Vitesse (5-1) en Alphense Boys (1-4) wist PSV O15 deze voetbalzaterdag ook te winnen van Feyenoord. Op PSV Campus De Herdgang werden de bezoekers met 2-0 verslagen. De score had nog hoger kunnen oplopen na een sterke tweede helft. Het team van trainer Heilmann blijft met negen punten uit drie duels foutloos. Aankomend weekend staat de topper bij AZ op het programma.

Doelpuntenmakers: Verkooijen, Zimuangana

Vierde overwinning op rij voor PSV O16 (6-1)
PSV O16 is uitstekend begonnen aan de competitie. Het versloeg eerder al Feyenoord, Ajax en Vitesse en won vandaag ook met grote cijfers van Alphense Boys. De tegentreffer vandaag was pas de eerste goal die het team tegenkreeg in de competitie. Aankomend weekend reist de ploeg naar Breda voor het duel met nummer zes NAC Breda.

Doelpuntenmakers: Jager (2), Jongejan (2), Van den Heuvel, Bars

PSV O17 blijft ongeslagen na overwinning bij N.E.C. (0-5)
Niet alleen PSV O16 is foutloos begonnen aan de competitie, dat geldt ook voor PSV O17. De ploeg van Ramzi wist vandaag voor de vierde keer op rij te winnen. In Nijmegen scoorde zijn elftal vijf keer. PSV O17 gaat alleen aan kop in de competie. Twaalf punten en een doelsaldo van +12.

Doelpuntenmakers: Houben (2), Uneken, Dagasan, Kuijpers

PSV O18 kwam vandaag niet in actie. Het duel met Feyenoord werd afgelast.