‘Heerlijk om het zo te beslissen’

‘Heerlijk om het zo te beslissen’
2 min

Luuk de Jong straalde na Heracles Almelo – PSV van oor tot oor, vanwege zijn beslissende treffer in blessuretijd. Niet voor de eerste keer dit seizoen leek PSV op een gelijkspel af te stevenen tot de ploeg in de blessuretijd toesloeg. “Het is heerlijk om het zo op het laatste moment te beslissen.”

‘Echt eerder afmaken’
Dat zei De Jong voor de camera van FOX Sports, waar hij als aanvoerder (bij afwezigheid van Marco van Ginkel) zijn eerste reactie gaf. "We waren sterker”, vond De Jong. “Maar we krijgen een penalty tegen waaruit de 1-1 valt. Toen moesten we echt aan de bak.  We hebben er met zijn allen voor geknokt en gelukkig valt hij dan nog in de allerlaatste minuut. We waren vandaag af en toe wel slordig aan de bal, maar we hebben wel heel veel kansen gecreëerd. We moeten er alleen wel voor gaan zorgen dat we de goal eerder maken.”

Cocu opgelucht  
Hoofdcoach Phillip Cocu gaf na afloop toe dat PSV, ondanks een volgens zowel Cocu als Heracles Almelo-coach John Stegeman, onterechte strafschop, met het nodige fortuin 2018 foutloos begon. “Maar daar smaakt de zege niet minder om”, aldus Cocu op de persconferentie. Cocu zag PSV een wedstrijd met twee gezichten spelen. “Voor rust speelden we een goede wedstrijd”, vond hij. “We kwamen verdiend op voorsprong, nadat we een aantal goede kansen creëerden. Na de 1-1 maakten we er een ren-en-vliegwedstrijd van en dat stemt me minder tevreden. Daardoor werd het een open wedstrijd, waarin Jeroen Zoet ons een aantal keer moest redden. Aan de andere kant liet mijn team weer zien dat we de drive hebben om in de laatste minuut als te geven voor drie punten.”