Grote upgrade De Herdgang

Artikel
Grote upgrade De Herdgang

PSV hoopt dit jaar te starten met het verbouwen van sportcomplex De Herdgang. Dat onthulde Toon Gerbrands op de nieuwjaarsreceptie 2016 woensdagavond. Aan de jeugdzijde van De Herdgang moet onder meer bovenstaand stadion verschijnen waar Jong PSV, PSV Vrouwen en de hoogste jeugdelftallen hun thuiswedstrijden kunnen afwerken. Daarnaast wordt ook het profgedeelte gedeeltelijk vernieuwd. Met het totale plan is een bedrag van in totaal 7 tot 9 miljoen euro gemoeid.

Plannen klaar
De afgelopen jaren is de focus binnen PSV meer en meer op de eigen jeugdopleiding komen te liggen. Dit resulteerde eerder al in extra investeringen in de jeugdopleiding. Binnen PSV is iedereen overtuigd van het feit dat de jeugdopleiding in de toekomst een nog belangrijkere rol binnen de club zal innemen. Om deze overtuiging kracht bij te zetten, kiest PSV voor een verbouwing van het sportcomplex aan de jeugdzijde. De ambitie is om dit seizoen met de bouw te starten. “De plannen zijn er, nu moet de financiering rondkomen. Wanneer dit het geval is, zal PSV de plannen indienen bij de gemeente”, aldus Toon Gerbrands, die de financiering mede wil realiseren via de reeds aangekondigde partnerconstructie.

‘Fundament voor de toekomst’
Gebrands wil ‘een fundament voor de toekomst van PSV bouwen.’ Om dit te realiseren wordt De Herdgang nog meer op topsportniveau ingericht. Spelers krijgen de ruimte om (extra) te sporten, er komen ruimten voor medische partijen en analysepartners zoals het FieldLab, maar bijvoorbeeld ook faciliteiten om jeugdspelers op gebied van scholing verder te helpen. Daarnaast wordt ook het profgedeelte onder handen genomen. Het gebouw waar het eerste elftal zich wekelijks voorbereidt op wedstrijden wordt vergroot. Beide verbouwingen starten tegelijkertijd. Hieronder vind je een impressie van het toekomstige beeld van De Herdgang.

Een impressie van het toekomstige beeld van De Herdgang. Op de voorgrond het nieuwe profgedeelte, op de achtergrond het stadion aan de jeugdzijde. Een impressie van het toekomstige beeld van De Herdgang. Op de voorgrond het nieuwe profgedeelte, op de achtergrond het stadion aan de jeugdzijde.
Aan de jeugdzijde moet over enige tijd dit voetbalstadion staan Aan de jeugdzijde moet over enige tijd dit voetbalstadion staan