Götze blij met goal en winst: ‘met opgeheven hoofd door’

Götze blij met goal en winst: ‘met opgeheven hoofd door’
2 min
PSV1

Mario Götze nam de tweede treffer voor zijn rekening en speelde een sterke wedstrijd. Ook bij twee andere doelpunten speelde hij een belangrijke rol. PSV mag zich opmaken voor de kwartfinale van de UEFA Conference League.

Tevreden
“Het hielp heel erg dat we een vroege goal maakten", zegt Götze. “We wisten dat scoren belangrijk zou zijn en dat gebeurde snel. Verdedigend zat het goed in elkaar en ook over de aanvallen mogen we tevreden zijn. Eigenlijk ging alles zoals we hoopten.” Met de 2-0 maakte Götze zichzelf belangrijk: “Dat was een perfecte bal van Max, ik scoor graag op deze manier en de tweede goal gaf ons de kracht om beter te presteren.”

Goedmaker
Het vorige duel tegen de Denen verliep nogal chaotisch. Götze is tevreden dat het team zich heeft herpakt na een bizarre wedstrijd in Eindhoven: “We hadden toen geen goede eerste helft, maar daar hebben we van geleerd. We lieten te veel goals door, maar we hebben er ook acht gescoord over twee wedstrijden. Gelukkig hebben we het goed gemaakt.”

Supporters
“Alles ging goed, vooral de teamprestatie. Ik ben heel blij met dit resultaat”, vertelt de middenvelder. “We hebben goede steun gekregen van de supporters die zijn meegereisd. Dat heeft ons veel motivatie gegeven. Nu kunnen we met opgeheven hoofd door naar de volgende ronde gaan.”