Gevolgen maatregelen coronavirus voor PSV

Artikel
Gevolgen maatregelen coronavirus voor PSV

Alle wedstrijden van PSV, Jong PSV en PSV Vrouwen die in het restant van de maand maart gespeeld zouden worden zijn afgelast. Dat is de consequentie van de maatregelen die het kabinet op advies van het RIVM heeft genomen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen.

Afgelastingen    
Het kabinet maakte donderdagmiddag op een speciaal daarvoor ingelaste persconferentie extra maatregelen in de bestrijding tegen het virus bekend. De consequentie daarvan is onder meer dat alle sportwedstrijden die meer dan honderd bezoekers trekken worden afgelast. Daardoor komen ook de voetbalcompetities voorlopig stil te liggen. De maatregelen gelden tot en met zeker 31 maart. Het betekent dat PSV - FC Emmen (14-03), Fortuna Sittard - PSV (22-03), Jong PSV - Go Ahead Eagles (16-03), Jong AZ - Jong PSV (20-03), PSV Vrouwen - Ajax Vrouwen (20-03), VV Alkmaar - PSV Vrouwen (27-03) op een later moment gespeeld zullen worden. Ook de interland die het Nederlands elftal deze maand in het Philips Stadion zou spelen, alle jeugdwedstrijden en de evenementen van de Kidsclub gaan niet door.

Persoonlijk bericht
Iedereen die één of meerdere kaarten heeft voor één van bovenstaande wedstrijden en/of evenementen, heeft van PSV een persoonlijke mail gekregen over de afgelasting(en). PSV gaat uit van begrip voor deze situatie. Zodra de club meer informatie heeft over (de nieuwe datum van) deze wedstrijden, ontvangt iedereen uiteraard direct bericht. ‘De komende dagen wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald’, meldt de KNVB in een perscommuniqué. ‘Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.’

Kinderfeestjes, tours en trainingen   
Ook iedereen die in de komende periode een kinderfeestje of stadiontour heeft geboekt is reeds persoonlijk door de club op de hoogte gebracht. Zolang de maatregelen van kracht zijn, zullen er geen nieuwe verzoeken in behandeling worden genomen. PSV heeft daarnaast besloten dat alle trainingen van het eerste elftal en Jong PSV tot nader order achter gesloten deuren plaatsvinden.

Bekijk ook