Get to know FK Haugesund

Artikel
Get to know FK Haugesund

PSV speelt donderdagavond het heenduel met FK Haugesund in de derde voorronde van de Europa League. Tijd voor een kennismaking met de Noren.

Vorig seizoen eindigde FK Haugesund op de vierde plaats in de Noorse competitie. Met deze eindpositie op de ranglijst kwalificeerde de ploeg zich voor de eerste voorronde van de Europa League. Dit seizoen staat de ploeg er minder goed voor. Na zestien gespeelde wedstrijden bezet het de achtste plaats in de competitie.

Beste Europese prestatie ooit
In de Europa League gaat het beter en zette de Noorse formatie zelfs de beste prestatie ooit neer. Nog nooit kwalificeerde FK Haugesund zich voor de derde voorronde. De ploeg rekende in de eerste voorronde af met het Noord-Ierse Cliftonville en daarna waren ze te sterk voor het Oostenrijkse Sturm Graz.

‘Prachtig dat het grote PSV naar Haugesund komt’
Als de redactie van PSV door het stadje loopt, worden ze op straat aangesproken door de lokale bevolking: ‘Het is voor onze stad prachtig dat het grote PSV naar hier komt, we zijn enorm trots dat we dit hebben bereikt’, klinkt het vanaf de straten.

Stadion en supporters
De thuishaven van Haugesund, Haugesund stadion, biedt capaciteit aan een kleine 8.800 supporters. Wegens regels van de UEFA mogen er bij de wedstrijd maximaal 5.700 fans aanwezig zijn, waaronder 32 PSV’ers.

Donderdag om 19.00 uur trappen PSV en FK Haugesund af voor de eerste wedstrijd in de strijd om een play-off ticket van de Europa League. Het duel staat onder leiding van de Sloveen Matej Jug.