Get to know Apollon Limassol

Artikel
Get to know Apollon Limassol

PSV speelt donderdagavond de eerste wedstrijd in het tweeluik met Apollon Limassol. De prijs is een plaats in de groepsfase van de UEFA Europa League. Het is de eerste keer dat PSV een wedstrijd speelt tegen deze club, dus tijd voor een kennismaking met de Cyprioten.

De cypriotische competitie begint voor Apollon Limassol pas na de play-offs. Vorig seizoen eindigde Apollon Limassol op de derde plek in hun nationale competitie, wat deelname in de eerste kwalificatieronde voor de Europa League opleverde. De blauw-witten behoren tot de klassieke top vier van Cyprus, samen met APOEL Nicosia, Omnia Nicosia en Anorthosis Famagusta.

Spelers
Apollon Limassol is een team met veel routiniers. Een groot aantal spelers heeft al meer dan 200 wedstrijden gespeeld. Een ervaren ploeg in vergelijking met het jeugdige PSV. Een speler om voor uit te kijken is aanvaller Emilio Zelaya. De argentijn speelde vijf van de zes kwalificatiewedstrijden van Apollon Limassol en scoorde vijf keer. Met dertien doelpunten is Zelaya Europees topscorer aller tijden van Apollon Limassol. In alle competities heeft de spits 40 keer gescoord in 84 wedstrijden voor de Cypriotische club.

Op Europees niveau is Apollon Limassol een bekende ploeg. Ze doen consequent mee aan voorrondes van de Europese hoofdtoernooien. Verder dan de groepsfase van de Europa League zijn de Cyprioten echter nooit gekomen.

Stadion en supporters
Apollon Limassol speelt normaliter in het Tsirionstadion in Limassol. Naar verwachting komt er in 2021 een nieuw stadion om deze te vervangen. Apollon moet namelijk hun Europese wedstrijden in het GSP-stadion van APOEL Nicosia en Omnia Nicosia spelen, omdat hun eigen stadion niet voldoet aan de eisen van de UEFA. Het nieuwe stadion moet hier verandering in brengen. Het GSP-stadion waar de uitwedstrijd met PSV wordt gehouden biedt plaats aan bijna 23.000 supporters.

Donderdagavond 20.30 uur wordt de eerste wedstrijd van de play-offs gehouden in het Philips Stadion. De return in Cyprus volgt een week later op donderdag 29 augustus om 19.00 uur in het GSP-stadion in Nicosia. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Alexey Kulbakov uit Wit-Rusland.