‘Genoten van de jongens en het publiek’

Artikel
‘Genoten van de jongens en het publiek’

Hoofdcoach Mark van Bommel was blij dat PSV zich na een roerige week van zijn beste kant liet zien tegen Fortuna Sittard. Met een 5-0 zege gaf de ploeg antwoord na een week waarin veel over PSV werd gesproken. ‘Ik heb genoten van de jongens en het publiek’, benadrukte de hoofdcoach.

“Ik ben blij dat we gewonnen hebben”, zei Van Bommel kort na de wedstrijd. “Ik heb genoten van de jongens en van het publiek. Hoe zij er achter staan in deze moeilijke tijden, top”, zei Van Bommel in de catacombe van het Philips Stadion. “Natuurlijk staat er druk op. Ik heb het vertrouwen in de jongens altijd gehad”, vervolgde hij. “Ik zie ze constant heel veel goede dingen doen en de sfeer is echt goed. Natuurlijk, dat moet altijd zo zijn, maar in de situatie waarin we zitten zegt dat echt wel iets.”

Of deze zege de opmaat is naar herstel, daar kon Van Bommel nog niet over oordelen. “Crisis, tja. Intern heeft het echt wel geknald hoor, maar dat hebben we niet allemaal naar buiten toe gebracht. En het wil echt niet zeggen dat het nu na 5-0 winnen ineens rustig is. Maar het helpt wel”, besloot hij.

Malen wil doorpakken  
Donyell Malen vijzelde zijn moyenne op met een doelpunt. Zijn elfde van het seizoen en eerste sinds hij terugkwam van een blessure. “Het waren geen leuke weken”, zei hij bij FOX Sports. “Je moet door en je weet dat er altijd wedstrijden komen waarin je alles weer kunt omdraaien. We winnen hier gewoon goed. Nu doorpakken.”