Gemengde gevoelens bij Cocu na 3-6 zege

Gemengde gevoelens bij Cocu na 3-6 zege
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu keek met gemengde gevoelens terug op de met 3-6 gewonnen wedstrijd bij De Graafschap. “Iemand attendeerde mij erop dat het vandaag Halloween is, dat leek het in de wedstrijd ook te zijn. Er ging van alles mis, maar ik wil ook benadrukken dat de eerste helft heel goed was.”, aldus Cocu op de persconferentie.

Reactie Phillip Cocu
In stadion De Vijverberg verplaatste Cocu in zijn analyse de aandacht van de knotsgekke tweede helft naar de eerste. “Wij zijn natuurlijk kritisch, maar ik wil hier ook graag aandacht besteden aan de eerste helft. Die was van uitstekend niveau, mooie goals, veel vrije mensen, gewoon heel goed”, vond Cocu die daarna alles mis zag gaan wat er mis kon gaan. “Na de 1-3 van vlak voor rust, wat volgens mij gewoon een overtreding was, wilden we de controle houden en er alles aan doen om de 2-3 te voorkomen. Dat gebeurde echter niet en vanaf dat moment ging echt alles mis. We gingen mee in het spel van De Graafschap en zij dwongen terecht de 3-3 af. Gelukkig waren we in staat om een tandje bij te schakelen en de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar die slechte fase moet er uit.”

Reactie Jan Vreman
De Graafschap-coach Jan Vreman kon zich vinden in de woorden van Cocu. “Voor rust hadden we absoluut niets in te brengen. PSV speelde goed. Zij vonden de juiste mensen en deze scoorden ook snel, te snel. Het kantelpunt voor ons was de 1-3. Daardoor konden we in de tweede helft knokken en terugkomen. Bij de 3-4 moeten we eigenlijk de 4-4 maken, maar uiteindelijk wordt het nog 3-6. We hebben een stukje spektakel geboden, nu de punten nog.”