Gelijkspel tegen FC Twente onnodig, vindt Faber

Gelijkspel tegen FC Twente onnodig, vindt Faber
2 min

Ernest Faber vond dat PSV na een roerige zondag onnodig tegen nieuw puntenverlies was aangelopen. ‘Dan schiet hij die bal nog in de kruising, een doelpunt dat hij nooit meer zal maken. Dan blijkt, alles zit tegen’, zei hij op de persconferentie na afloop over de gelijkmaker van Haris Vuckic.

Onnodig
Misère, ellende, zwalkend, ploeterend. Na afloop van het gelijkspel tegen FC Twente waren de kritieken uit de media niet fraai voor PSV. De ploeg van Ernest Faber moest het stellen zonder Steven Bergwijn, die  volgens de interim-trainer niet gemotiveerd genoeg was om te spelen voor PSV vanwege een transfer. Zonder hem kwam PSV strijdbaar voor de dag, het kwam ook op voorsprong, maar na een rode kaart voor Ibrahim Afellay werd het 1-1. Onnodig vond Faber. “Het was niet supergroots, we hebben de mogelijkheden gehad om een zakelijke overwinning te boeken”, aldus de trainer. “Het kantelpunt was de rode kaart voor Afellay. Dat mag geen excuus zijn. Eerder hadden we het al moeten beslissen.”

Bergwijn 
Na afloop ging het echter vooral over de situatie Bergwijn. Direct na afloop van de wedstrijd gaf Faber aan dat er nog geen akkoord is tussen clubs. “Ik kreeg een telefoontje dat hij met zijn hoofd er niet helemaal bij was”, aldus Faber over Bergwijn. De interim-trainer respecteerde die keuze, maar zei ook dat het anders had gekund. “Bijvoorbeeld; ik wil het mooi afsluiten en daarna een supertransfer maken.”