Geen vuurwerk tijdens laatste duel Jong PSV voor winterstop

Jong

Voor de laatste wedstrijd van 2021 reisde Jong PSV af naar IJmuiden voor de wedstrijd tegen Telstar. Eerder dit seizoen had het daar nog 3-2 van verloren en dus was het uit op revanche. Een kansrijke wedstrijd eindigde echter uiteindelijk zonder vuurwerk.

Kansrijke eerste helft
Pas na zeventien minuten werd het eerste schot op doel gelost. Maxime Delanghe strekte zich helemaal uit en hield zodoende de stand gelijk. Hierna ging Jong PSV opzoek naar doelpunten. Tweemaal werd het gevaarlijk uit de corner. Een derde keer was het Johan Bakayoko die een bal onderschepte en de keeper mocht uittesten, zonder resultaat. Toen de defensie van de thuisploeg daarna opnieuw stond te slapen, kreeg Simon Colyn nog één ultieme kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Het scorebord bleef echter ongewijzigd.

Stormende eindfase
Na rust was het de thuisploeg die beter uit de startblokken kwam. Opnieuw was het Delanghe die de ploeg op de been hield met knappe reddingen. En dat zou hij tegen het einde van de wedstrijd nog een aantal keer doen. Het duurde uiteindelijk tot de 80e minuut voor het echt ging stormen in IJmuiden. Er kwamen nog levensgrote kansen voor Johan Bakayoko, maar deze keer lukte het de topscorer van Jong PSV niet om de keeper te passeren. Als de concurrentie niet weet te winnen sluit Jong PSV het jaar af op de elfde plaats in de ranglijst.

Delanghe, Comenencia, Seelt, Matuta, Vos; (57/Markelo) Kjølø, Tielamans, Saibari; Bakayoko, (57/Sealy) Colyn, (68/Nassoh) Antonnise.