Gakpo ontketent: ‘Ik voel me terug op mijn niveau’

Gakpo ontketent: ‘Ik voel me terug op mijn niveau’
2 min
PSV1

Met een fraai doelpunt en twee assists heeft Cody Gakpo zich kunnen onderscheiden in de wedstrijd. Ook de bondscoach van het Nederlands Elftal heeft zijn vorm gezien. De aanvaller blikt terug op een bevlogen periode.

Ontketent
De laatste weken is de aanvaller ontketent. Zijn goede vorm zette door tegen FC Groningen waar hij het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Met trots kijkt Gakpo naar zijn prestaties: “Ik voel me weer terug op mijn niveau. Ik wil altijd iets bijdragen aan het team, als aanvaller doe ik dat het liefst met goals en assists. Ik weet dat er nog veel progressie te boeken is, maar ik ben blij dat het nu zo goed gaat. Nu wordt het hard werken om deze vorm vol te houden.”

Oranje
Komende week zal de geboren Eindhovenaar aansluiten bij het Nederlands Elftal. Daar hoopt hij zichzelf te kunnen laten zien: “Of ik ga spelen, is aan de bondscoach. Ik ga mijn best doen op de trainingen, dat sowieso. Na mijn blessure kwam ik terug en toen was het maar de vraag of het lekker zou gaan. Bij Jong Oranje kwam ik toen los en speelde ik goede wedstrijden. Dat zal zeker geholpen hebben met mijn kansen.”

Corners
In dit duel gaat veel lof van de aanvaller in de richting van André Ramalho. De verdediger scoorde zijn eerste goal in het rood-wit en was de veroorzaker van een eigen doelpunt. De complimenten waard, volgens Gakpo: “Corners waren moeilijk voor ons. Het lukte niet vaak om eruit te scoren. Maar we hebben er nu meer aandacht aan besteed en André is gewoon een hele goede kopper. Als ik een hoekschop neem weet ik wie ik moet zoeken.”