Fofana beleeft droomdebuut bij Jong PSV

Jong PSV heeft de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen met 2-1. Tijdens een debutantenfestijn was het Fode Fofana die de hoofdrol opeiste en zichzelf een droomdebuut bezorgde. De spits wist zowel voor als na rust het doel te treffen.

Enthousiaste start
Jong PSV knalde uit de startblokken en Fofana zette het jeugdige elftal al na negen minuten op voorsprong. De spits bleef uiterst kalm en schoof de bal naast doelman Sikking het doel in. Na de openingstreffer hield het team van Peter Uneken het heft in handen, maar wist het overwicht niet om te zetten in doelpunten. De laatste paar minuten van de eerste helft kwamen de gastheren wat meer in de wedstrijd, maar PSV-debutant Spenkelink hield zijn doel schoon.

Knappe overwinning
Na rust leek FC Den Bosch zich herpakt te hebben en waren de blauw-witten steeds vaker op de helft van PSV te vinden. Toch waren het de Eindhovenaren die in de 66e minuut scoorden. Na een snelle uitbraak door het midden was het opnieuw Fofana die het net vond. De thuisploeg bleef op de deur kloppen en de resulteerde na 77 minuten spelen in de 1-2. Ondanks de hoge druk van de Boschenaren hield de ploeg van Uneken stand en pakte het knap drie punten in ’s-Hertogenbosch.